En Raúl Romero Fíguls va començar com a pilot als campionats d’Espanya i Catalunya de motociclisme, però aviat va veure que l’ho seu era més dirigir l’equip que pilotar la moto. A mitjans dels 90 va muntar el seu primer equip al campionat d’Espanya i el Català, a més de l’Europeu i les 24 Hores de Catalunya. Els èxits no van trigar a arribar, i després de convertir-se en un dels equips de referència en el CEV, l’any 2000, l’equip BQR d’en Raúl Romero va donar el salt al Campionat del Món de Velocitat, encara que sempre compaginant-ho amb el CEV, l’Europeu i les 24 Hores, on va aconseguir títols i victòries. Per l’equip han passat molts pilots que després s’han convertit en campions del món i d’altres que segueixen sent protaginistas al Mundial de MotoGP. Álvaro Bautista, Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Efrén Vázquez, Scott Redding, Stefan Bradl, Tito Rabat … I molts més pilots s’han criat als equips d’en Raúl Romero.

Després de deixar la direcció de l’equip i passar a treballar com a assessor en l’equip Avintia Racing, aquesta temporada ha tornat a emprendre el projecte de MotoGP amb Esponsorama i els resultats no han pogut ser millors. L’Héctor Barberá ha acabat el campionat 2016 en desena posició i l’any que ve lluitarà per estar més amunt amb en Barberá i en Baz.

Però a més de MotoGP, en Romero ha estès els seus projectes al Dakar amb Esponsorama. Després d’un primer any de prova amb Ford i en Xevi Pons, aquesta temporada Esponsorama serà present un cop més amb en Pons i Ford, a més de comptar amb espais de patrocini als Toyota oficials de en Nani Roma i en Nasser Al-Atiyah.