L’acció ha començat avui al Circuit Ricardo Tormo i els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz han començat a treballar en la posada a punt de les seves Ducati per la cursa a 30 voltes del diumenge. Barberà, que a més corre a casa, ha millorat considerablement del matí a la tarda després de provar fins a tres configuracions diferents en la seva moto. L’espanyol ha acabat 18è en la combinada de temps, però a només unes dècimes del desè més ràpid. Demà espera poder donar un altre salt i millorar la seva posició a la graella.

Per Loris Baz del primer dia ha estat una mica més complicat. El Ricardo Tormo mai ha estat un circuit fàcil per a Ducati i Baz està patint per poder aconseguir una bona volta. Per això s’ha centrat en la posada a punt de carrera per aconseguir un bon ritme que li permeti ser competitiu en la carrera.

Les dues primeres sessions lliures s’han disputat sota un sol radiant i per demà les previsions són igual de bones.

“Ha estat un dia una mica estrany. La jornada no ha anat com esperàvem, però sí estem a prop, ja que en dues dècimes entraríem dins del top 10. Hem de millorar molt per a la cursa, i més en un cap de setmana tan especial com aquesta en la qual hem de fer-ho molt bé. Seguim provant coses, del matí al vespre hem tingut tres motos diferents. Sembla que hem trobat alguna cosa per millorar mig segon i així poder-nos classificar bé demà. Aquest cap de setmana hi ha moltes emocions , d’una banda estic trist perquè s’acaba l’era MotoGP, però de l’altra, aquest any ha estat la temporada més difícil de la meva carrera esportiva.”

“Aquí sempre ha estat complicat per a aquesta moto, ja ho sabem. Aquest matí no ha anat gens bé; hem provat una cosa que no funcionava, però en la tarda sembla que hem trobat el camí. No estem malament; ens trobem a un segon i quatre dècimes de Lorenzo, que ha fet el millor temps; Hèctor i Álvaro estan just davant. Aquest traçat no és bo per a aquesta moto. Demà intentarem buscar el millor ritme possible per al diumenge. A veure si en carrera, tenint bon ritme, podem fer millor resultat, ja que una volta ràpida és impossible.”