Aquest cap de setmana el Campionat del Món de MotoGP viatja al Red Bull Ring per disputar el Gran Premi d’Àustria i els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben amb ganes de treure l’espina de l’última carrera a Brno , on res va sortir com estava planejat. El circuit de Spielberg s’adapta a la perfecció a les característiques de les Ducati, el seu traçat és una successió de llargues rectes unides per corbes no molt llargues, en què les Desmosedici poden treure tot el seu potencial.

Barberà a més a més té un deute pendent amb la pista austríaca després de que fa dotze mesos completés un dels seus millors caps de setmana en MotoGP. Llàstima que aquell diumenge s’avancés a la sortida i, després de no complir el ‘Ride Through’ que li va imposar la Direcció de Cursa, finalment va ser desqualificat quan rodava setè en el grup de cap. Aquest cop arriba decidit a no fallar i treure profit del potent motor de la seva Desmosedici GP16.

El seu company a l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, també té bons records d’Àustria, perquè tot i que va sortir des de l’última posició de la graella, el francès va protagonitzar una bona remuntada que el va portar a sumar tres punts. Aquest any espera poder classificar-se millor i el seu objectiu diumenge serà acabar en el ‘Top 10’.

“Arribem a un circuit que m’agrada molt i en el que l’any passat vam anar molt bé, probablement el millor cap de setmana de carreres des que estic en MotoGP. Les primeres voltes era allà amb els de davant i encara que al final em van treure bandera negra per avançar-me a la sortida, les sensacions van ser molt bones durant tot el cap de setmana. El que està clar és que les Ducati van molt bé a Àustria. L’equip està més unit que mai i jo estic bé físicament després d’haver entrenat dur durant l’aturada i aquest cop hem d’aprofitar l’oportunitat per deixar enrere d’una vegada la mala sort que portem aquesta temporada. ”

“La veritat és que el circuit no em torna boig, però és cert que el seu traçat va molt bé per a les Ducati. Hi ha pocs revolts llargs i això hauria de ser bo per a nosaltres, perquè la moto no gira molt i en aquest tipus de corbes quan vas molt de temps inclinat vam patir una mica amb el ‘chatter’. Espero poder treballar bé des del divendres per poder entrar de nou a la Q2 i fer un bon cap de setmana per oblidar la carrera de Brno. La setmana passada vam perdre una oportunitat de fer-ho bé, però a Àustria espero que tot vagi bé i puguem lluitar diumenge per estar entre els deu primers”.