El Campionat del Món de MotoGP ha arrencat de nou avui al circuit de Brno amb els primers entrenaments lliures per al Gran Premi de la República Txeca. Héctor Barberá ha demostrat que el treball realitzat durant l’aturada d’estiu està donant els seus fruits i ha estat davant, tant en mullat aquest matí, com a la tarda amb l’asfalt completament sec. El pilot espanyol de l’equip Reale Avintia Racing ha liderat les dues sessions acabant vuitè en el FP1 i cinquè en el FP2. Sens dubte una gran manera de començar la segona meitat de la temporada. Per a Loris Baz també ha estat un dia positiu, sobretot perquè ha pogut comprovar que les molèsties al braç dret ja són part del passat. El pilot de 24 anys ha aprofitat la pluja del matí per donar moltes voltes i provar el rendiment dels pneumàtics Michelin, els resultats han estat molt positius. A la tarda la pista s’ha assecat bastant ràpid i Baz ha acabat satisfet, tot i que encara ha de treballar amb el seu equip per millorar la seva confiança en els sots i poder estrènyer matí per buscar la millor posició possible en la graella.

“Ha estat un dia bastant complet i es pot dir que hem anat ràpid en les tres condicions que avui hem tingut. Al matí en aigua hem acabat vuitens, però les meves sensacions han estat molt bones i he pogut liderar mitja sessió. Amb el terra mitjà mullat a la tarda no ha anat del tot malament, són unes condicions que a mi no m’agraden molt estàvem a prop del ‘top 10’. Al final s’ha assecat la pista i hem anat ràpid. Hem arribat a estar primers i al final hem acabat el dia cinquens. Falten moltes coses que canviar, la moto és ràpida i la diferència les marca el pilot. El mes passat no he tingut vacances, he entrenat gairebé com en pretemporada i arribo a la segona meitat de l’any amb les piles carregades . És només el primer dia, però l’equip i jo estem forts i crec que podem fer un bon cap de setmana. ”

“El braç no m’ha donat cap problema i això és una bona notícia. Aquest matí hem treballat molt en el ritme de carrera en mullat, perquè si plou diumenge és important saber on som. I també era important saber si es pot completar la carrera amb el compost més tou de Michelin que l’any passat van donar bastants problemes. A la tarda la pista s’ha assecat bastant ràpid i no ha anat malament. Em segueix faltant confiança en la part davantera i he perdut algunes dècimes en la meva millor volta darrere de Lannone, però hem de seguir treballant en la part davantera de la moto per poder lluitar per estar entre els deu primers demà”.