El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, ha dominat el segon entrenament lliure disputat en condicions de mullat aquesta tarda en el recentment asfaltat circuit de Sachsenring, escenari del Gran Premi d’Alemanya. L’espanyol ha estat davant durant tota la sessió i en la seva última

sortida ha anat millorant els seus temps en cada volta per acabar primer amb un marge de 0.038s sobre Marc Márquez que ha estat segon.
Al matí amb l’asfalt sec les sensacions han estat força bones, però Barberá no ha pogut fer una volta ràpida i en la combinada de temps està 14o a 0737s del més ràpid del dia, l’italià Andrea Dovizioso.

Per Loris Baz també ha anat millor la sessió de la tarda que la del matí. En sec no ha aconseguit trobar bon ‘feeling’ amb la moto i amb els pneumàtics i ha acabat 22è. A la tarda amb la pluja ha anat millor i ha aconseguit acabar 13è. Però el pilot francès de Reale Avintia Racing no està content i per demà espera poder millorar la posada a punt de la moto.

“Hem començat bé perquè hem pogut provar tant en sec com en mullat i les sensacions han estat bones en les dues condicions. En sec ens han faltat set dècimes i hem acabat més enrere, però en general està tot molt ajustat. Demà donen més pluja i avui era important fer una bona volta en sec per passar directament a la Q2, però no ha pogut ser. Potser no he arriscat prou i no he trobat el moment de apretar però he acabat content. A la tarda en mullat de seguida he tingut bon ‘feeling’, he estat durant tota la sessió entre els cinc primers i al final he estat el més ràpid. El nou asfalt m’agrada molt, l’adherència és molt bó en sec i en mullat. Demà sortiré a tope per intentar classificar-me el més amunt possible per a la carrera”.

“No ha anat malament del tot. Aquest matí ha estat més complicat, aquest circuit sempre hem costa una mica i no he aconseguit fer una volta bé. Si mirem el temps ideal és bastant millor del que hem fet, per això crec que tenim de buscar fer la moto més fàcil i si demà no plou anirem molt millor. A la tarda en mullat les sensacions eren molt bones i l’adherència del nou asfalt és increïble, molt superior al d’Assen. El ‘feeling’ ha estat bo i no he apretat molt al final per no prendre riscos, però si demà plou crec que podrem estar molt més amunt”.