Els pilots de Reale Avintia Racing han aconseguit a Barcelona el millor resultat per a l’equip en el que portem de temporada, amb Héctor Barberá novè i Loris Baz dotzè, en una cursa molt dura en la qual la temperatura de les pista ha superat els 50 graus .

Héctor Barberá ha sortit sisè des de la segona línia i, encara que en les primeres voltes ha cedit algunes posicions, a poc a poc ha anat agafant ritme i ha pogut superar a diversos rivals. Al final de la cursa ha mantingut una bonica lluita amb el líder del campionat, Maverick Viñales, a qui ha aconseguit superar en l’última volta.
 Sens dubte una gran manera de celebrar la seva carrerra 250ª en el Campionat del Món.

El seu company Loris Baz també ha acabat dotzè en una cursa molt dura, en què a més de combatre la calor, ha hagut de soportar a sobre de la moto amb alguns problemes físics, per tant, aquests quatre punts tenen un gust especial per al pilot de Reale Avintia.

Després de dues carreres consecutives a Mugello i Barcelona, el Campionat del Món de MotoGP es pren un respir abans de tornar a l’acció a Assen aquí a dues setmanes.

“Estic molt content perquè després d’un inici de temporada caòtic avui per fi hem pogut demostrar que hem fet un pas endavant. Cal oblidar les primeres carreres i seguir en aquesta línia. Avui hem sortit sisens i hem acabat novens en una cursa que ha estat molt dura amb tanta calor. Al principi Zarco m’ha passat molt fort a la xicana, m’ha tret fora i he perdut contacte amb el grup. És una pena perquè si haguéssim estat aquí podríem haver fet una mica més. Però cada vegada estem més a prop, som més competitius i estic adaptant més el meu estil a aquesta moto. M’està costant molt i per això estic treballant molt fort fora dels circuits per ser cada vegada millor. En les últimes carreres ja estàvem millor, no hem pogut confirmar-ho, però avui per fi hem tornat al bon camí. Ara hem de seguir així a Assen i Sachsenring. ”

“Ha estat una cursa duríssima. La sortida no ha estat bona, he tingut un tacte estrany amb l’embragatge i no he pogut guanyar cap posició. En les primeres voltes he passat a Abraham, Rabat i Iannone que anaven més lents, i després quan estava darrere de Viñales he tractat de conservar els pneumàtics. Però no ha estat suficient perquè al final no tenia res d’adherència. També he tingut un problema amb el fre davanter, s’ha posat molt dur i amb el problema que tinc als braços he arribat destrossat a la meta. Crec que avui no es podia fer molt més, fins a l’últim terç de la carrera he estat molt a prop del grup d’Héctor, Viñales i Crutchlow, però he hagut de baixar una mica el ritme al final. El positiu és que hem sumat més punts i espero poder fer-ho millor a Assen.”