Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá han acabat 20è i 21è el primer dia d’entrenaments lliures al circuit de Motegi. El primer dia la pluja ha fet acte de presència al traçat japonès i està previst que el mal temps continuï durant la resta del cap de setmana. Per tant era important aprofitar bé el primer dia per agafar confiança amb la moto i amb els pneumàtics Michelin d’aigua.

En el primer lliure del matí Héctor Barberá ha començat marcant el ritme, però després ha anat caient en la classificació al no poder millorar els seus registres. Just al contrari ha succeït amb Loris Baz, ja que el francès ha aconseguit millorar considerablement del matí a la tarda. Però quan ha canviat pneumàtics no ha aconseguit tenir les mateixes sensacions.

Demà els dos pilots de Reale Avintia sortiran a pista amb l’objectiu d’entrar en el top deu al FP3. Serà complicat, però tots dos confien a poder treure el millor de les seves Ducati en aquestes condicions tant complicades.

“Ha estat un primer dia complicat, perquè encara que ens agrada rodar en aquestes condicions de pluja, tot ha estat més difícil del normal. Aquest matí no ha anat malament al principi, però no hem trobat la direcció correcta amb la posada a punt. Després al FP2 he decidit sortir amb el pneumàtic d’aquest matí i m’he trobat força bé, tenia gairebé el mateix ritme que els altres amb goma nova. Però quan he parat per muntar un pneumàtic nou res ha funcionat igual. Hem de revisar bé la moto i revisar amb Michelin el pneumàtic perquè no tenia res de ‘grip’. Tampoc podia entrar a canviar perquè sabia que anem justos de pneumàtics per a tot el cap de setmana. Demà tractarem d’entrar a la Q2, no tenim el mateix ‘feeling ‘que a Misano, però lluitarem “.

“El primer dia ha estat força difícil. Al matí les sensacions no han estat dolentes, però hem aguantat tota la sessió amb el mateix pneumàtic fins al final. Aquesta tarda hem decidit fer la moto més dura per veure si millorava encara més el ‘ feeling ‘però el resultat ha estat molt pitjor. Anava més rígid damunt de la moto i em costava molt fer-la girar. He volgut fer-la una mica més tova amb la precàrrega, però no ha estat millor. Demà tornarem a la posada a punt base i tractarem de lluitar per un bon lloc a la graella per al diumenge. El millor és que donen pluja per tot el cap de setmana i podrem treballar més en la moto per a la carrer”.