Després de començar molt fort el primer dia el pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, esperava poder estar a avui a la Q2 lluitant per els dotze primers llocs de la graella i per això ha gastat dos pneumàtics tous al FP3 aquest matí, però no ha pogut ser. Qui sí que ha aconseguit passar directe a la Q2 ha estat el seu company Loris Baz després d’aconseguir el desè millor temps al matí.

Amb tan sols un Michelin darrere tou a la Q1, Barberá ho ha jugat tot a una carta, però l’aposta no li ha sortit bé i demà sortirà 16è des de la sisena línia de la graella. Així i tot, confia a poder remuntar a la carrera de demà tant si es compleixen les previsions de pluja, com si finalment es disputa en sec.

Loris Baz ha sortit molt motivat a la Q2, però en els seus dos intents no ha aconseguit completar una bona volta i demà sortirà des de la dotzena posició en de la graella. Igual que Barberá, el francès prefereix una carrera en mullat, perquè ahir els dos pilots del Reale Avintia van demostrar que en condicions de pluja poden ser molt competitius.

“Estar entre els dotze primers sempre és positiu i sobretot quan ho aconsegueixes en sec. Haver passat directes a la Q2 també facilita les coses i encara que m’hagués agradat guanyar una línia més a la graella no ha pogut ser. Feia molta calor i els problemes que teníem aquest matí han augmentat, però estic content i amb ganes que arribi la cursa. En sec no estem malament, però si finalment plou, sortir des de la quarta línia ens ajudarà molt. Tinc molt bons records de la quarta posició de l’any passat i demà sortiré molt motivat perquè aquesta moto en aigua és una passada.”

“Ha estat una llàstima perquè ahir vam començar molt fort i tenim bon ritme. Al FP4 hem rodat ràpid i de forma constant, però ens ha passat factura el segon pneumàtic tou que he muntar aquest matí l’objectiu era passar directe a la Q2. Aquesta tarda el he trobat a faltar perquè només ens quedava un i no ha funcionat molt bé, perquè la moto tenia moltíssimes vibracions. Però no ens conformarem, l’equip i jo estem molt motivats, hem arribat a aquest circuit amb una altra mentalitat i jo estic treballant dur per adaptar-me a la moto. Demà és quan donen els punts i haurem de fer una bona remuntada. En sec l’objectiu serà estar entre els deu primers i si plou tot pot passar. Veurem què passa demà.”