Quan el dia ha començat amb pluja i després de la gran demostració de Loris Baz en el warm-up del matí, les expectatives de fer una bona carrera eren molt altes per a l’equip Reale Avintia Racing en el Gran Premi de San Marino. Héctor Barberá havia acabat més enrere en la sessió matinal de 20 minuts en mullat, però les seves sensacions havien estat molt bones i tenia confiança en poder lluitar pel top deu.
La sortida des de la cinquena línia de la graella ha estat molt bona i els dos pilots han guanyat posicions amb Barberá onzè i Baz 13è en el primer pas per meta. Després el francès ha passat a l’atac i ha seguit remuntant per arribar a rodar cinquè, però en la seva lluita amb Jack Miller i quan ja tenien a l’abast a Maverick Viñales, ha perdut la roda davantera frenant i s’ha anat a terra en la desena volta . Baz s’ha aixecat i ha seguit lluitant fins al final per sumar algun punt. A poc a poc ho ha anat aconseguint, però amb l’amortidor de direcció partit i forçant per arribar fins Álvaro Bautista, s’ha tornat a caure. De nou s’aixecat i finalment ha creuat la meta el16o.

Héctor Barberá tampoc ha tingut sort avui a Misano. El pilot espanyol ha arribat a col·locar-se setè i tenia opcions de lluitar amb Pirro, Miller i Viñales per la quarta posició. Però en la volta 12 ha patit una caiguda i no ha pogut continuar.

El Campionat del Món de MotoGP tornarà a dues setmanes a Espanya amb motiu del Gran Premi d’Aragó, on els pilots de l’equip Reale Avintia Racing esperen aconseguir un bon resultat.

“Des de la primera volta he vist que no tenia el mateix feeling amb la roda del darrere que al matí. Però la roda del davant em donava molta confiança i he tirat fort per remuntar posicions. Hi ha carreres de cap i de cor, i aquesta era una carrera per arriscar. Ho he posat tot per intentar el més amunt possible i cada vegada veia el grup de cap més a prop. Anava amb Jack (Miller) que tenia bon ritme i volia arribar fins Maverick, però en una frenada s’ha tancat la direcció i no he pogut evitar la caiguda. Després quan he tornat a sortir i e tornat a agafar ritme i veia possible sumar algun punt, però de nou m’ha caigut quan tenia molt a prop d’Álvaro (Bautista). Ara cal passar pàgina i pensar en Aragó on farem la cursa amb el cap”.

“Ha estat una llàstima la caiguda perquè avui podríem haver aconseguit un bon resultat. Però cal quedar-se amb la part positiva del cap de setmana i això ha estat que sortíem una mica millor del que és habitual i en la carrera estàvem davant. Les condicions eren molt complicades i havia de intentar-ho. Estava veient cada vegada més a prop de Viñales i Miller, potser he forçat més del compte i he caigut. He sortit volant i el millor de tot és que no m’he fet mal i que la propera cursa és a Aragó.”