L’equip Avintia Racing començava el Gran Premi de la República Txeca amb les expectatives molt altes. L’Héctor Barberá havia demostrat la seva velocitat des de divendres i ahir dissabte va aconseguir ficar-se en la segona línia de la graella després de marcar el cinquè millor temps. En Loris Baz sortia més enrere, en la sisena línia amb el 17è millor registre, però les previsions de pluja per a la carrera li feien ser optimista. Les previsions s’han complert i ha plogut amb força a Brno. En Baz ha confirmat les seves expectatives aquest matí amb un excel·lent tercer lloc en el warm-up, però just abans de la cursa, a 22 voltes de MotoGP, la pluja ha parat i això ha generat molts dubtes amb l’elecció del pneumàtic per la carrera.

L’Héctor Barberá ha sortit bé i poc a poc ha anat superant als pilots que tenia per davant fins a arribar a col·locar-se segon. Però a falta de deu voltes ha notat que alguna cosa fallava de la seva moto. Al final ha aconseguit acabar, tot i les vibracions i la manca de potència, encara que avui podria haver aspirat a un resultat encara millor. En Baz ha esperat a que la pista s’assequés més i ha arribat remuntat des del darrere, per a falta de dues voltes, superar al seu company i fer-se amb un grandíssim quart lloc. Amb aquest resultat en Baz confirma que Avintia Racing no es va equivocar renovant per 2017, i li ha donat una gran confiança per a les set carreres que falten del campionat.

En Loris Baz i L’Héctor Barberá han donat a Avintia Racing el millor resultat conjunt per a l’equip a MotoGP i a més han estat els millors pilots de Ducati a Brno, tancant un cap de setmana de somni per a l’equip espanyol.

LORIS BAZ # 76 P4

“Hem fet una cursa molt bona i hem pres la decisió encertada amb les gomes. Com jo peso molt més que els altres, he d’anar amb pneumàtics més durs, abans de carrera s’ha decidit posar la posterior dura i era una cosa que em semblava correcte; mai saps si és una decisió encertada sense saber si plourà. Hem anat remuntant poc a poc i ens ha faltat una mica per arribar més amunt. Crec que ens faltava una mica d’experiència amb aquest pneumàtic, la moto era una mica dura i em costava molt avançar. Estic molt content i aquesta és la millor manera de donar les gràcies a l’equip pel contracte per a l’any que ve. A més estava desitjant fer una bona carrera per dedicar a en Luis Salom “.

HÉCTOR BARBERÁ # 8 P5

“Estic content perquè hem fet una bona cursa. A la volta 12 he tingut un problema mecànic i he anat una mica limitat les altres deu voltes. He intentat fer el màxim possible; salvar els pneumàtics, tractar de ser el més fi possible, però al final de carrera he arribat amb algunes dificultats. De totes maneres, estic content perquè cada vegada estem més a prop i abans o després arribarà el bon resultat. Vull donar les gràcies a l’equip perquè sense el seu esforç això no seria possible. I felicitar en Loris, me n’alegro molt per ell, perquè a més de ser bon pilot, és molt bona persona i això li feia falta. La veritat és que se li havia començat a complicar la temporada. Jo com a pilot l’animo, estic al costat, però quan et fiques en aquests sots la millor manera de sortir és així, amb un bon resultat “.