El Gran Premi d’Àustria ha deixat un sabor agredolç a l’Avintia Racing. L’Héctor Barberá sortia des de la quarta línia després d’aconseguir el desè millor temps en els cronometrats, i al primer revolt ha aconseguit guanyar quatre posicions per col·locar-se sisè. Però l’alegria a durat poc, i després de comprovar que s’havia mogut uns centímetres a la sortida, Direcció de Cursa l’ha sancionat amb un “Ride Through”. Barberá no ha vist les indicacions de la pissarra per complir la penalització, i al no funcionar la pantalla de la seva moto pel qual el Responsable de Seguretat comunica les sancions amb diferents colors, ha seguit dins la pista i, al final ha estat desqualificat amb bandera negra .

La decepció deen Barberà ha contrastat amb l’alegria de en Loris Baz qui, després d’un període molt complicat a causa de la seva lesió al peu dret i els mals resultats, avui ha sumat tres punts. Baz ha fet una bona remuntada des de l’última posició de la graella i ha recuperat bastant el feeling amb la moto. A l’última volta ha superat a Tito Rabat després de lluitar amb l’espanyol durant bona part de la cursa.

La propera setmana el Campionat del Món de MotoGP viatja a la República Txeca, on en Barberà tindrà oportunitat de refer-se del seu error, i en Baz podrà seguir guanyant confiança.

LORIS BAZ # 76 / P13

“Ahir vam veure que a poc a poc anava recuperant les sensacions i la confiança, i aquest matí hem provat alguna cosa al warm up que ha anat molt bé. En carrera he treballat molt a mantenir la concentració i apretar fort. Ha anat força bé, però en les deu primeres voltes es bloquejava la roda davantera quan frenava amb la moto recta i he hagut de baixar una mica el ritme. Però després he pogut tirar una altra vegada, la goma davantera anava millor, i he intentat recuperar metres amb en Tito. I encara que teníem un ritme molt semblant, he comès menys errors que ell en les últimes voltes i li l’he pogut superar. Encara estem lluny d’on volem estar, però és un bon començament. Físicament no estic al 100%, però aviat ho estaré. El més important és que hem trobat el camí. Ara cal anar pujant a les pròximes carreres i tractar de lluitar amb l’Héctor per estar entre els deu primers “.

HÉCTOR BARBERÁ # 8 / Desqualificat

“Una llàstima perquè de veritat que no he vist el ‘ride through’, perquè sinó m’hauria aturat. Es veu que hi ha hagut un error amb la pantalla i no s’ha encès la llum blanca; jo estava buscant aquesta informació, però mai m’ha arribat. Tampoc he vist la pissarra fins al final i quan he parat, ja era massa tard. Estic molt decebut perquè estava fent la millor carrera de l’any, però no podem fer res més que pensar en la propera. He sortit molt al límit, no m’he avançat al semàfor, però potser sí que he deixat anar una mica l’embragatge, sens dubte ha hagut de ser molt just. Però si Direcció de Carrera ho ha vist, segur que m’hauré mogut. Demano disculpes a l’equip perquè havíem fet un gran treball durant tot el cap de setmana i avui podíem haver-ho fet molt bé “.