El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, ha començat fort el Gran Premi d’Àustria. Al matí ha aconseguit el millor temps i les seves sensacions amb la Ducati Desmosedici GP16 han estat molt bones. Aquesta tarda, amb la pista assecant-se després de caure una tempesta de minuts

abans de començar, Barberá ha acabat més enrere. Però l’espanyol en cap moment ha buscat una volta ràpida i s’ha concentrat en perfeccionar la posada a punt per a la cursa. El pilot del Reale Avintia Racing, que ha acabat el dia sisè en la combinada de temps, només ha rodat amb pneumàtics mitjans usats en el FP2 per reservar els tous per demà.

El seu company Loris Baz ha acabat a menys de tres dècimes de segon de Barberà, però amb 16 pilots, en menys d’un segon, les diferències són tan mínimes que el francès ha acabat el dia 14è a la combinada de temps.
Demà els dos pilots sortiran a pista amb l’objectiu de passar directament a la Q2 i així aconseguir una bona posició a la graella de sortida per a la cursa de diumenge.

“Ha estat un primer dia positiu. Al primer lliure, hem acabat primers i aquesta tarda ens hem centrat en preparar la cursa, amb pneumàtics mitjans, agafant ritme, sensacions i poc a poc anem veien coses. No hem muntat pneumàtic tou per guardar per demà i amb el mig he rodat a 1’25.2, així que estic tranquil. A la combinada del dia hem acabat sisens i crec que l’equip ha fet una bona feina. Tenim que aprofitar i treure partit d’una pista que s’adapta bé al meu estil i al de la Ducati. Demà serà important passar a la Q2 i seguir preparant bé la cursa de diumenge. ”

“Aquí sempre està tot súper ajustat, però en general no ha anat malament per ser el primer dia. La moto ha funcionat prou bé però estem treballant per millorar les meves sensacions amb la moto pel que fa a Brno on no girava bé. Només hi ha dues corbes en aquest circuit on tenim aquest problema i estem millorant. Ens ha faltat molt poc per estar entre els deu primers, m’he anat una mica llarg en la meva volta ràpida i he perdut una dècima, però estic content. Estem treballant per fer una moto que funcioni bé en cursa, a veure si demà aconseguim passar a la Q2. “