El Gran Premi d’Austràlia ha començat avui a Phillip Island per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing i, encara que tots dos han acabat una mica endarrerits en la classificació, demà confien a poder fer un pas endavant i millorar la seva posició a la graella per a la cursa a 27 voltes del diumenge.

Loris Baz ha acabat 18è a menys de mig segon d’entrar en el Top 10 i demà confia a poder millorar una mica més la posada a punt de la seva Ducati Desmosedici per intentar passar directe a la Q2. El francès ha acabat el dia amb una caiguda, encara que afortunadament sense més conseqüències.

El pilot espanyol del Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, ha treballat dur amb el seu equip tècnic per trobar el millor camí i, encara que la seva posició no ho reflecteixi, aquesta content per com ha anat el primer dia i demà confia a poder apropar-se als pilots més ràpids.

“El primer dia ha estat una mica complicat però crec que hem fet una bona feina. Aquest matí no tenia molt bones sensacions i hem rodat tota la sessió amb les mateixes gomes per reservar alguna per a aquesta tarda i poder treballar en la posada a punt de la moto. A la segona sessió només sortir m’he trobat molt millor amb la moto i hem provat algunes coses per millorar. Encara no estic totalment satisfet amb el ‘feeling’ que tinc, però crec que anem pel bon camí. Al final he patit una petita caiguda en el revolt més lent del circuit i, ha estat una pena perquè encara podríem haver millorar una mica més “.

“Ha estat un dia força particular i he començat amb una caiguda bastant inesperada. Quan he baixat una marxa a la revolta nou la moto ha fet un ‘high-side’ i m’he anat a terra. Afortunadament no m’he fet mal i el meu equip ha reparat la moto a temps per al segon lliure. Hem provat diversos set-up diferents i ens ha servit per agafar la direcció per demà. Hem treballat amb el pneumàtic mitjà i amb el tou al final, però encara no he estret el màxim crec que tenim una bona base per demà poder millorar la nostra posició. Veurem com està el temps, però si es manté com avui crec que podem millorar bastant “.