El sol per fi ha brillat i, encara que el FP3 s’ha disputat amb el circuit amb pegats d’humitat, en els últims entrenaments lliures i els cronometrats els pilots de MotoGP han pogut provar per primera vegada el nou asfalt de Le Mans en sec. El pilot del Reale Avintia Racing, Loris Baz, no ha deixat passar l’ocasió al

matí i en unes condicions que sempre se li donen molt bé, ha lluitat per assegurar-se un lloc en la Q2. Després d’aconseguir diverses voltes ràpides, Baz ha acabat novè. Després en els cronometrats ha patit una caiguda quan lluitava per millorar els seus temps i demà sortirà dotzè des de la quarta línia de la graella.

El seu company al Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, no ha aconseguit passar el tall, però tot i que en la Q1 ha acabat desè, el bon ritme que ha trobat durant el FP4 el fa ser optimista per la cursa a 28 volta de demà.

“Aquest matí ha anat tot molt bé i hem pogut entrar directament a la Q2. Després sabíem que el FP4 seria molt important perquè era la primera tanda en sec de tot el cap de setmana, però hem tingut una fallada en la segona moto a meitat de la sessió i no ens ha donat temps a sortir una altra vegada. Això ens ha portat a sortir als cronometrats amb alguna cosa per provar davant, que pensàvem que aniria bé, però ens ha portat altres problemes. He tornat a sortir però no tenia bones sensacions, però he provat a fer una volta ràpida i he caigut. Demà hem de provar una altra solució al warm-up i d’això dependrà fer una carrera molt bona , o només una carrera normal.”

“Podríem dir que la posició en els cronometrats no ha estat la millor, però és en la que més a prop he acabat dels més ràpids. He acabat a només quatre dècimes de Lorenzo i molt a prop de Petrucci, pel que crec que hem donat un passet. les sensacions amb la moto han estat millors, gràcies al pas que vam donar a Jerez, però estem a meitat de camí. Encara em falta una mica de confiança, però sento millor el tren davanter. Vull donar les gràcies a l’equip, però especialment a Jarno, el meu cap de mecànics i tots els que estan al meu costat, perquè mai han deixat de confiar en tirar això endavant. Demà espero poder recompensar-los amb una bona carrera, perquè el ritme en el FP4 ha estat força bó.”