El Gran Premi d’Itàlia no ha acabat com esperaven els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz. Després d’acabar els entrenaments cronometrats amb bones sensacions, tots dos esperaven poder remuntar en la carrera, però res ha sortit com estava planejat. L’elecció de pneumàtics s’ha mostrat crucial en una cursa disputada en condicions molt diferents a les de la resta del cap de setmana. L’aposta d’Héctor Barberá i el seu equip de muntar el compost més dur davant i darrere s’ha mostrat errada i l’espanyol ha acabat 14è.

Loris Baz ha començat el dia amb una forta caiguda en el warm-up en què el seu Desmosedici ha quedat completament destruïda. Els mecànics han treballat contrarellotge per tenir tot a punt per la cursa i el pilot francès del Reale Avintia esperava poder lluitar pels punts. Però un fort dolor en ambdós braços, a més d’un intens mal de cap que no li han permès millorar durant la carrera.

El Campionat del Món de MotoGP viatja ara a Barcelona, on el pròxim cap de setmana tindrà lloc la setena cita de la temporada.

“No estic content perquè en general havíem fet un cap de setmana molt bo, però avui la cursa ha estat un desastre. Crec que ens hem equivocat en l’elecció dels pneumàtics, i jo he estat el primer que volia córrer amb el compost més dur. Però com he pogut comprovar en la carrera, no tenia ‘grip’. Les dues Ducati que han estat en el podi portaven el compost mitjà davant i darrere, així que està clar que hem escollit malament. És difícil assimilar-ho, perquè estem trobant el camí, però no acabem de confirmar-ho. Cada vegada que tenim tot de cara és com si xoquessin contra un mur. Ara toca passar pàgina i pensar a Barcelona. ”

“Ha estat un dia molt complicat. Aquest matí he tingut una caigut bastant fort en el warm-up i els mecànics han fet un gran treball per tenir la meva moto a punt per la cursa. Però el problema és que he sortit amb la moto i el motor que menys m’agradaven. Des del principi m’ha costat molt seguir als altres en la acceleració, però després de cinc voltes he començat a trobar-me malament, amb dolor en els braços i un fort mal de cap. Fins m’he marejat una mica i tenia ganes de vomitar. Ha estat estrany i només espero recuperar-me al màxim per divendres i donar-ho tot a Barcelona.”