L’equip Avintia Racing ha acabat el Gran Premi de França de manera positiva després que els cronometrats no fossin del tot bé per als dos pilots. Però avui diumenge, hi ha hagut una bona evolució i tots dos han aguantat sobre de la moto en cursa atípica, amb moltes caigudes. Després de 28 voltes a l’exigent traçat de Le Mans, l’Héctor Barberá i en Loris Baz han aconseguit creuar la meta i acabar amb força per al pròxim Gran Premi a Itàlia.

L’Héctor ha tingut un inici dolent perquè s’ha tocat al primer revolt i s’ha quedat relegat a l’última posició. A poc a poc ha anat escalant posicions fins a creuar la meta vuitè i lluitar per la setena plaça fins a l’última volta. A més, en Barberá i Avintia Racing segueixen ocupant la vuitena posició en la provisional del campionat després de cinc carreres.

Per la seva banda, en Loris no ha estat del tot còmode sobre la moto en la seva carrera de casa i per a ell ha estat un dels pitjors caps de setmana com a pilot. Perquè, tot i haver sumat quatre punts, les seves sensacions no han estat bones a Le Mans.

HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P8

“La veritat és que he d’estar content amb aquest vuitè lloc. Le Mans és una pista que sempre em costa molt, sobretot en els canvis de direcció, perquè com ja vam veure a Austin a aquesta moto li costa molt girar. Però com ja he dit la posició és bona i seguim sumant punts que és l’important. La cursa ha estat molt lluitada i se m’ha escapat el setè lloc per molt poc, al principi he tingut un toc i he hagut de remuntar des de l’última posició. Les caigudes dels nostres rivals ens ha ajudat, però la pista estava igual per a tothom, jo he sabut ser conservador i arriscar quan ha tocat. L’equip ha treballat molt dur durant tot el cap de setmana, hem tingut paciència i hem fet el millor que ens permet la nostra moto. Per això estic content, perquè he pogut lluitar durant tota la carrera. ”

LORIS BAZ #76 / @lorisbaz P12

“Ha estat un dels pitjors caps de setmana de la meva vida perquè crec que mai havia tingut un problema amb tan poca solució, hem provat totes les opcions possibles i totes han anat fatal. La sortida ha estat molt bona i he guanyat bastantes posicions, però després m’he quedat enrere i m’era impossible mantenir el ritme dels altres. Per això, no hi ha molt més a dir, només que he tingut molta sort perquè hi ha hagut moltes caigudes i he aconseguit sumar alguns punts. Sí, hem acabat dotzens, però no és un resultat real, perquè s’han caigut 8 pilots, hem acabat molt lluny i la moto ha estat impossible de pilotar. Desitjo que a Mugello ens portin algun pneumàtic que ens vagi millor i sinó intentarem provar una altra solució, encara que ara mateix no sabem què més provar. “