Els pilots de Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá han acabat el primer dia d’entrenaments lliures per al Gran Premi d’Holanda en 16a i 18a posició, respectivament. Tots dos pilots han treballat dur amb els seus equips per afinar al màxim la posada a punt de les seves Ducati. Assen és un circuit

ràpid i enllaçat en el qual les frenades no són molt forts, per tant cal carregar més pes en el pneumàtic davanter per aprofitar tot el seu potencial. En aquest punt s’han concentrat tant Baz com Barberá i, tot i que mirant la taula de temps la posició no és la millor, les diferències amb els primer no són tan grans i tot està molt atapeït.

La previsió climatològica per demà és de pluja. Si finalment es confirma els pilots de Reale Avintia esperen poder lluitar per millorar la seva posició, en unes condicions que habitualment han estat favorables per a ells i les seves Ducati Desmosedici.

“Al matí ha estat complicat perquè no tenia bones sensacions amb la moto. Però hem canviat algunes coses i aquesta tarda ha anat molt millor. Amb aquests nous pneumàtics cal carregar molt pes davant perquè funcionin, però sent tan alt no és fàcil acostumar-se, però ens ha ajudat molt per millorar. Després per buscar un temps hem muntat els compostos més tous i potser hauria anat millor amb el davanter mig. però estem a només quatre dècimes del ‘Top 10’ i no està malament. Demà sembla que plourà tot el dia, així que caldrà preparar bé la Q1 per intentar passar a la Q2 “.

“La veritat és que no hem començat el cap de setmana com ens hagués agradat i potser en aquest circuit s’accentuen una mica més els problemes. Ens segueix faltant pes a la part davantera i no és una pista on es freni molt. Si mirem els temps està tot molt ajustat, ens han faltat unes dècimes per entrar a la Q2, i potser m’ha faltat fer una bona volta, però en general crec que el ritme no ha estat dolent. Si tinc la sort que no plogui per la matí espero poder millorar el meu temps en sec. Cal millorar la moto a les frenades. Si plou la veritat és que he rodat poc amb aquesta moto en aigua, però com sempre intentaré donar el millor de mi per acabar el més amunt possible”.