Aquest cap de setmana arrenca una nova edició del Campionat del Món de MotoGP, sota els milers de focus que il·luminaran el Circuit Internacional de Losail a Qatar. L’equip Reale Avintia Racing estarà al complet amb Héctor Barberá i Loris Baz al box per a la primera cursa a Losail. El pilot espanyol es va veure forçat a saltar-se el últim test de tres dies de la pretemporada a causa d’una lesió a la clavícula esquerra, però després de més de 20 dies d’intens treball amb el seu fisioterapeuta, Jordi Reig, Barberà arriba a la primera cursa bastant recuperat , encara que no al 100%. Així i tractarà d’aconseguir el millor resultat pilotant la seva Ducati Desmosedici GP16.

Qui sí arriba al màxim a la primera cita és el seu company Loris Baz. El pilot francès de l’equip Reale Avintia Racing ha fet una pretemporada molt sòlida i aquest cap de setmana espera poder inaugurar el seu caseller de punts a Qatar.

“A la primera cursa arribo minvat físicament, no arribo al meu millor nivell, perquè encara que he treballat molt per recuperar-me, tota la feina de peses i cardio que havia fet a l’hivern, l’he perdut en aquests últims 20 dies. No ha estat fàcil afrontar aquesta lesió i més per la forma en què va succeir, però arribo a Qatar il·lusionat com si fos el meu primer Mundial. Les coses sempre passen per alguna cosa, potser estava pressionat perquè jo mateix m’he exigeixo molt i la pretemporada no estava anant bé. no arribo al 100% físicament, però vaig sense cap ninguna pressió i tractaré de divertir-me al màxim damunt la moto.”

“Tinc moltíssimes ganes de començar aquesta temporada. Hem tingut un bon hivern, hem treballat bé, l’ambient en el meu equip és molt bo, la relació amb el cap de mecànics és molt bona i arribo a Qatar amb moltes ganes. Després de tot el que vaig patir l’any passat tinc ganes de gaudir de les carreres. Aquest cap de setmana veurem el treball que hem fet, o si ens falten coses per millorar. En les primeres carreres sempre hi ha moltes preguntes, però també hi ha moltes ganes de tots en el equip, i és una sensació que m’encanta poder sentir.”