Després de disputar els dos entrenaments lliures de divendres amb la pista mullada, avui els pilots de MotoGP han sortit a per totes des de la primera volta de la primera sessió. El sempre important FP3 aquesta vegada ha estat crucial i, encara que els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, ho han donat tot per passar el tall i ficar-se directament a la Q2, no ha

pogut ser.
La nota positiva del dia és que el ritme d’Héctor Barberá al FP4 no ha estat dolent i l’espanyol confia a poder remuntar a la cursa a 23 voltes de demà, tot i sortir 19è a la graella. A més, comptarà amb el suport de la millor afició del món, el que sempre és una motivació extra.
Loris Baz ha estat més ràpid a una volta i demà sortirà 17è des de la sisena línia, però al contrari que el seu company d’equip té feina pendent en el warm-up per intentar millorar les seves sensacions i el seu ritme de carrera.


“Avui ha estat un dia complicat. Ahir vaig dir que havia de tenir una bona base des del principi i no la tenim. La moto no ha anat bé durant tot el dia; hem intentat fer diversos canvis però no ha millorat molt. Perdem temps a moltes parts, encara que la meva volta ràpida no ha estat dolenta en comparació a les altres. Cal seguir provant coses demàma per poder millorar el ‘grip’ del darrere, disminuir el moviment de la moto i aconseguir millor ‘feeling’. Hem de veure què podem fer demà durant el warm-up i a veure si ens podem ficar entre els deu primers “.


“El dia no ha sortit com nosaltres esperem, com ve succeint al llarg de tota aquesta temporada. En el moment d’accelerar apareixen les vibracions al tren davanter, que no hi ha manera de solucionar i jo no em puc habituar elles. Com no estic còmode amb la moto, això fa que freni més del normal. És una llàstima perquè en les carreres de casa tots volem donar molt més. Encara que l’any que ve no continuï a l’equip, ni en la mateixa categoria, vull acabar donant alguna satisfacció al Reale Avintia Racing. M’agradaria acabar amb un bon gust de boca per l’equip, els patrocinadors i per mi. Espero estar demà dins el top deu, que seria un gran pas per agafar confiança i anar-nos a la gira amb força”.