Avui ha tingut lloc al Circuit d’Andorra al Pas de la Casa la presentació dels projectes de patrocini de Esponsorama pel proper Ral·li Dakar, on serà present amb els seus sponsors amb els cotxes d’en Joan “Nani” Roma i en Xevi Pons.

En Nani s’estrena aquest any amb l’equip oficial Toyota Gazoo Racing, mentre que en Pons repeteix el seu segon any al Rally amb Ford i l’equip South Racing.

Esponsorama també donarà suport al pilot andorrà Cristian Espanya, que afrontarà el seu segon Dakar a la categoria de motos amb KTM.

A la presentació d’Andorra, convidats de premsa i patrocinadors van tenir l’ocasió de muntar als cotxes amb en Roma i en Pons, i així experimentar el que es viu des del seient del copilot. La presentació s’ha desenvolupat a 2.400 metres d’alçada amb temperatures molt baixes i pneumàtics de claus als seus cotxes, amb els pilots i les màquines s’han enfrontat a condicions molt diferents a les que tindran al Dakar.

El Ral·li Dakar començarà el proper dia 2 de gener a Asunción, Paraguai, i el recorregut promet ser molt més dur que en les passades edicions i transcorrerà per terres de Bolívia i l’Argentina per acabar el dia 14 a Buenos Aires.

Joan “Nani” Roma (Toyoya Gazoo Racing)

“Sempre és un plaer estar a Andorra, tot i que fa una mica de fred, però hem passat un dia divertit amb gent apassionada de les carreres, del Dakar i amb alguns sponsors. El Dakar aquest any es presenta bé, serà dur perquè aparentment van a fer un recorregut molt difícil, estarem cinc dies amb alçada a Bolívia i serà dur. Però estem preparats, tenim el Toyota a punt, l’estan acabant de preparar a Bèlgica a la base de l’equip i tenim molt bon cotxe. Estem molt motivats, però també sabem que el Dakar és una cursa dura, molt llarga i en la qual pot passar de tot, però tenim molt bon equip amb Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers, i jo mateix, per tant estem per lluitar per guanyar. Sempre és difícil però estem motivats. El Toyota va molt bé, hem corregut la Baixa Aragó, el Marroc i hem fet molts dies de test. Hem millorat les prestacions del cotxe i estem preparats. ”

Xevi Pons (Ford South Racing)

“Serà el meu segon Dakar i ja sé el que em vaig a trobar. Hem treballat molt el cotxe per guanyar fiabilitat i no tenir els problemes de l’any passat, i la veritat és que estic força animat. Hem fet tres “Bajas” del Mundial amb bons resultats i estem preparats per fer-ho bé. Arribem més preparats, però també cal ser realistes perquè no som un equip oficial, però quan tinguem oportunitat ens deixarem veure, això segur. Els objectius seran millorar el de l’any passat i acabar entre els 15 primers, que amb els cotxes que hi ha davant, seria una posició lògica, i també fer alguna etapa bona i deixar-nos veure per davant. La presentació d’Andorra amb la neu ha estat molt bonica, a més estem a força alçada, amb el que ens servirà per aclimatar-nos a les etapes d’altura de Bolívia. ”

Cristian España (Team Pedregá KTM)

“Hem fet un canvi de moto important i hem apostat per KTM que compta amb molta experiència al Dakar. La moto me l’ha preparat en Jordi Viladoms i tindrem molta fiabilitat per afrontar aquest any el Dakar. El ral·li es presenta bastant dur, sobretot les etapes de Bolívia, on l’any passat vam tenir tres dies i aquest any tindrem cinc. Jo crec que el Dakar començarà a partir de Bolívia amb l’altura i quan tornem a entrar un altre cop a Argentina serà un ral·li bastant dur, ple de navegació i amb terrenys molt diferents. Aquí estem a la presentació amb Esponsorama, tenia moltes ganes perquè aquest any amb en Rubén he entrenat moltíssim i treballant molt al Circuit d’Andorra durant l’estiu, fent supermoto, dirt track, motocròs, i tenim a tota la gent del país bolcada amb el projecte. Per a Andorra el que està fent Esponsorama és molt bo, perquè fa dos anys la gent no coneixia tot el que fem aquí. L’objectiu és acabar la carrera i com més amunt possible millor. “