Barcelona-Catalunya
El segon dia d’entrenaments per al Gran Premi de Catalunya s’ha disputat amb nous canvis en el traçat, i després de les queixes dels pilots en la Comissió de Seguretat ahir divendres, avui s’ha tornat a utilitzar la xicana de la F1, molt més segura en cas d’una caiguda en grup. Al pilot de l’equip Reale Avintia Racing Héctor Barberá no li han afectat els canvis i al matí al FP3 ha igualat la desena posició del primer dia assegurant-se un lloc en la Q2 a la tarda. Al FP4 ha treballat en el ritme per a la carrera i en els cronometrats ha aconseguit donar un gran pas per fer-se amb el sisè millor temps. La seva millor classificació en el que va de temporada i també la millor per a l’equip.
Loris Baz sortirà demà 16o, però el francès està satisfet després d’haver de barallar en la Q1 amb pilots de la talla de Rossi, Viñales, Zarco, Folger, Crutchlow, de manera que la posició final no ha estat gens malament. El ritme de carrera és bo i demà el pilot del Reale Avintia Racing espera poder sumar uns quants punts.

“Demà compleixo 250 carreres al Mundial, però cada cursa és com si fos la primera. Porto aquí 16 temporades i tinc 30 anys, així que porto més de mitja vida gaudint del que més m’agrada, per això em sento un privilegiat. He viscut moments molt bonics, els millors de la meva vida i altres molt durs, pràcticament de no tenir moto per a la següent temporada, o sense anar més lluny aquest any a la cinc primeres carreres que han estat un mal son. Per això aquest sisè lloc ha arribat en el millor moment i demà espero poder celebrar les 250 carreres amb un gran resultat. Jo vaig a sortir a per totes, la cursa serà complicada amb tanta calor i hi haurà moltes caigudes com ja hem vist avui. El ritme que tenim és bo i encara que em fa una mica de mal el dit després de la caiguda d’ahir crec que podem fer-ho molt bé. ”

“No podíem esperar molt més d’aquesta Q1. De vegades acabes més amunt i amb mal gust de boca i ara estic feliç amb aquest 16è lloc. Sobretot perquè si mires la gent que es queda fora, entre tots han aconseguit unes quantes victòries i podis … Per això hem d’estar contents. No podia fer més i he anat absolutament al límit de la moto, així que demà veurem el ritme dels altres. Amb una bona sortida, sent intel·ligents i acabant la carrera ho podem fer bé demà. El circuit és millor amb l’altra xicana, no és perfecte, però almenys hi ha menys possibilitats que es creï un lío demà al matí a la primera volta.”