Tot i sortir des de les últimes línies de la graella els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, esperaven poder fer una bona carrera, remuntar i sortir d’Aragó amb més punts en el seu caseller. Però amb el primer dia d’entrenaments perdut per la pluja i sense gaire temps per treballar en la posada a punt de les seves Ducati Desmosedici, la cursa ha estat complicada.
L’espanyol Héctor Barberá tenia bones sensacions abans de la cursa després d’acabar setè en el warm-up aquest matí, però s’ha quedat enrere en les primeres voltes de la cursa per reservar els pneumàtics i al final ha pecat de conservador. Quan ha començat a agafar ritme ja era tard i finalment ha acabat 18è.
Loris Baz ha realitzat una gran sortida des de la sisena línia de la graella, però quant ha començat a perdre rendiment en el seu pneumàtic del darrere també ha anat perdent posicions. Al final ha aconseguit batre a Sam Lowes en l’última volta, però ha acabat 21è.
El Campionat del Món de MotoGP es pren ara un respir per tornar en tres setmanes al circuit de Motegi, la primera de les tres curses consecutives al Japó, Austràlia i Malàisia.


“Ha estat un cursa particular pel desgast dels pneumàtics. Al principi he estat una mica conservador; pensava que anava a passar com a Barcelona en què veient els ritmes,en que la gent surt molt fort al principi i després va, fins i tot dos segons més lents en les últimes voltes. He anat conservant molt els pneumàtics al principi i m’he adonat que els altres també, però després no baixaven el ritme. Segueixo mantenint els mateixos problemes; quan accelero tinc les mateixes vibracions, que no em deixen anar al límit. Em quedo amb que a partir de la quarta volta fins al final, he estat bastant ràpid. Espero que al Japó els pneumàtics afavoreixin a les Ducati “.


“Ha estat una cursa molt dura i complicada, tot el que hem provat aquests dies no ha servit perquè les coses milloressin. El problemes han estat sempre els mateixos, perdia molt ‘grip’. He fet una bona sortida i estava en el grup de Pol (Espargaró); he intentat seguir-lo però ha estat impossible. He anat perdent llocs i a més, aguantant a la moto, que no era fàcil. És una pena perquè volia puntuar; queden poques carreres aquí i vull aprofitar-les. Avui ha estat un desastre, des del principi fins al final. A veure si al Japó la moto respón millor; esperem poder avançar i fer alguna cosa bona i així, poder gaudir.”