El Gran Premi d’Itàlia ha començat de forma positiva per Héctor Barberá, amb el pilot del Reale Avintia Racing vuitè en la combinada de temps després de les dues primeres sessions d’entrenaments lliures del cap de setmana. Al matí Barberá ha trobat ràpidament les sensacions amb la seva Ducati Desmosedici GP16 i ha acabat la sessió amb el cinquè millor temps. A la tarda amb més calor, ha estat sisè, amb un temps sol dues mil·lèsimes de segon més lent que el del matí. El pilot del Reale Avintia ha estat el més ràpid en la recta principal de Mugello, amb una velocitat màxima de 352.2 km / h. Però el més important és que ha començat el cap de setmana amb bon peu després d’un inici de campionat molt complicat.

Per Loris Baz el primer dia a Itàlia ha estat una mica més difícil. El pilot francès de 24 anys ha tingut problemes per treure el màxim dels nous pneumàtics davanters de Michelin, però treballant amb el seu equip espera poder trobar demà una solució que li permeti millorar la seva posició a la graella.

“Estic molt content perquè feia molt temps que no començàvem bé un cap de setmana. En el test de Jerez ja vam veure la llum, a Le Mans no vam poder confirmar-ho, però els entrenaments que vam fer a Barcelona abans d’arribar aquí van ser clau. Han estat les cinc carreres més difícils de la meva vida, perquè sé que tinc els mitjans per estar davant i els pilots que porten la meva moto estaven més amunt, però no tenia sensacions bones i així era molt difícil. Aquesta moto va néixer per anar amb ales, per això hem treballat a carregar més pes davant i els resultats s’estan veient. Jo tenia clar que no se m’havia oblidat pilotar i també el meu equip, per això no han deixat de donar-me suport i sembla que ja hem trobat el camí. Demà cal aprofitar el moment, tractar de passar a la Q2 i donar-ho tot per sortir el més amunt possible.”

“Ha estat un dia una mica complicat. Amb els nous pneumàtics encara hem de treballar en la posada a punt, perquè encara que a Barcelona ens va ser millor, aquí tenim molt ‘chatter’ i la moto empeny molt la part del davant. Però el positiu és que hem fet un pas del matí a la tarda i les sensacions han millorat poc a poc. Estem en el bon camí i demà espero poder trobar el ‘feeling’ que tenia amb l’altre pneumàtic. De moment no penso en la Q2, només en millorar, perquè el més important ara mateix és tenir la feina feta per la cursa de diumenge.”