L’equip Reale Avintia Racing arribava a la República Txeca amb moltes ganes de començar la segona meitat de la temporada amb bon peu. Divendres Héctor Barberá va començar molt bé i tot semblava anar per bon camí. Ahir dissabte Loris Baz va passar directe a la Q2 i encara que Barberá no ho va aconseguir, tots dos esperaven sumar punts avui en carrera. A més la pluja podia ajudar-los, perquè tots dos han demostrat en nombroses ocasions que en condicions de mullat poden ser molt ràpids, i precisament a Brno la temporada passada van aconseguir un dels millors resultats per a l’equip.

Però la sort no ha estat del costat de l’equip Reale Avintia Racing aquesta vegada. La pluja ha parat just abans de donar-se la sortida i després tant Barberá com Baz han tingut problemes en el canvi de moto. Héctor ha hagut de tornar a passar per boxes en sentir que alguna cosa no anava bé en la seva moto, però amb dues parades les seves opcions de sumar punts s’han esfumat. Loris ha tirat a un dels seus mecànics a la parada, encara que tot s’ha quedat en un ensurt. Després ha començat a remuntar i ha arribat a estar onzè, però després ha perdut diverses posicions i s’ha caigut a falta de sis voltes quan intentava arribar a Jack Miller.

La propera setmana el Campionat del Món de MotoGP tindrà una nova cita a Àustria, i els pilots de l’equip Reale Avintia Racing espera oblidar aquesta cursa amb un bon resultat.

“Ha estat un cap de setmana amb molts alts i baixos, en alguns moments hem arribat a veure la llum i en altres ens hem perdut. Avui ha estat una cursa molt complicada i res ens ha sortit com havíem planejat. Abans de la sortida ha deixat de ploure i ha estat una loteria. He decidit parar aviat a canviar de moto perquè el circuit ja estava per anar amb pneumàtics llisos, però quan he sortit alguna cosa no anava bé a la moto, així que he hagut de tornar a entrar. Amb dues parades la cursa ja estava perduda. Però el més positiu del cap de setmana és que l’equip està molt motivat i tots volem passar aquesta mala ratxa com més aviat. La setmana que ve tenim una nova oportunitat i en un circuit molt bo per a Ducati.”

“Ha estat complicat triar els pneumàtics abans de sortir. Sempre deixem les motos amb reglatges d’aigua quan la carrera és en mullat, i després de les primeres voltes es canvia a sec. El problema és que a la primera volta ja estava sec i es podia entrar a canviar, però havia d’esperar a que la moto estigués llesta. Al final he entrat gairebé com tots i en el canvi he tirat a un dels meus mecànics. Sortint de boxes estava pensant en el que havia passat i gairebé caic. He necessitat un parell de voltes per tornar a concentrar-me i després tenia un ritme normal. Però aquesta moto és complicada, vam aconseguir fer una volta ràpida, però donar moltes seguides és difícil, ens costa fer-la girar, sempre tenim moltes vibracions davant i com més gastats hi ha els pneumàtics és pitjor. He forçat molt per donar caça a Miller i he caigut. És una pena, però així són les carreres.”