Les previsions meteorològiques s’han complert en el primer dia d’entrenaments lliures per al Gran Premi de França i la pluja ha fet acte de presència avui a Le Mans. Al matí la sessió de 45 minuts ha començat en mullat, però la pista s’ha assecat ràpidament i Loris Baz ha estat el primer pilot a muntar els slicks de Michelin per baixar els temps. El pilot del Reale Avintia Racing ha arribat a col·locar-se segon per després acabar la sessió al ‘top 5’, demostrant una vegada més que és un dels pilots més forts en condicions mixtes. A la tarda la pluja no ha cessat en tota la sessió i Baz ha aconseguit el dotzè millor temps.
Per Héctor Barberá no ha estat el millor dia per confirmar les bones sensacions amb les que va deixar Jerez. El pilot espanyol no ha muntat els Michelin de sec al matí i ha acabat 21è. A la tarda en mullat ha treballat dur amb el seu equip, però el ‘feeling’ tampoc ha estat molt bo. Però el pilot del Reale Avintia Racing confia a poder fer un pas endavant demà si es compleixen les previsions i no plou, i així poder confirmar que les millores que va trobar a Jerez funcionen.


“El primer dia ha estat bo, encara que també ha estat una mica estrany. Aquest matí la pista s’ha assecat i hem estat els primers a muntar pneumàtics slick. No hem arriscat molt i només hem tirat prou per poder estar en posicions de Q2 per si plovia aquesta tarda o demà. Crec que en general hem fet una bona feina. A la tarda hem rodat bastant en mullat i hem treballat en millorar les sensacions, que no són tan bones com l’any passat, però hem fet un bon pas endavant i estic content. Veurem si demà és sec i podem treballar per estar preparats per a la cursa de diumenge. ”


“Ha estat un dia força complicat i la veritat és que, després de les bones sensacions que vam tenir en el test de Jerez, no m’esperava que avui fossin així les coses. Potser les condicions no han estat les millors per trobar aquest ‘feeling’ que estem buscant amb la moto, perquè en pluja sempre s’amplifica tot més. Però la veritat és que avui he tornat a tenir poques sensacions amb el tren davanter i no he pogut empènyer com volia. Al matí no hem muntat pneumàtics de sec i per això hem acabat més enrere, però en pluja les sensacions tampoc han estat fantàstiques. Demà sembla que no plourà, així que serà molt important aprofitar cada sortida a pista per recuperar les bones sensacions que vam tenir a Jerez.”