El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha acabat l’octava posició en el Gran Premi d’Holanda disputat avui en el mític circuit d’Assen. El pilot francès de 24 anys ha sortit des de la 14a posició a la graella i després d’unes primeres revoltes en les quals s’ha col.locat en els punts, ha aconseguit remuntar fins arribar a la setena posició quan llavors ha aparegut la pluja. En la última volta ha protagonitzat una bonica batalla amb el pilot de Suzuki, Andrea Lannone, i encara que ha guanyat la partida, no comptava amb el seu company de marca a Ducati, Karel Abraham, que ha tret partit en la última volta superant a Lannone Y Baz. Però aquest vuit lloc és un gran resultat en un cap de setmana complicat per al pilot de Reale Avintia Racing.

El seu company Héctor Barberá ha fet una remontada de posicions ,després de sortir des de la 20a posició de la graella i poc a poc estava arribant al grup de Baz, però quan la pluja ha fet acte de presència, ha arriscat canviant de moto i completant les últimes sis voltes amb pneumàtics d’aigua. L’aposta no ha sortit bé i ha acabat 16o i fora dels punts.

El Campionat del Món de MotoGP viatja ara a Sachsenring on tindrà lloc el Gran Premi d’Alemanya el proper cap de setmana.

“Hem tingut sort amb la pluja perquè en sec no tenia molta confiança amb la moto i el braç dret m ́ha començat a donar malestar després de només dues voltes. No tenia sensacions amb la part davantera de la moto i tot i així he decidit mantenir el ritme perquè hi havia un grup molt gran justament darrere meu. Quan he vist que començava a caure una mica d’aigua, he optat per seguir atacant per mantenir les gomes en temperatura i no va haver d’entrar a canviar de moto. La estratègia ha anat bé i ha aconseguit acabar vuitena. M’ha passat Lannone, he tornat a passar una altra vegada per dins, però no sabia que Abraham estava darrere i m’ha avançat. Però, bo, setè o vuitè no canvia tant, l’important és estar entre els deu millors i arribar motivats a Alemanya per acabar la primera part de la temporada.”

“L’aposta avui m’ha sortit malament. Ha començat a ploure una mica quan faltava poques voltes i aquí el que és habitual és que quan comença a ploure ho faci amb força, per això he pensat que si entrava abans podria tenir avantatge. He vist que entrava en Zarco i que ell s’ arriscava.De vegades et surt bé i d’altres malament, i avui ha estat el segon. En aquest tipus de carreres sempre he estat conservador, aguantant molt de temps en pista i per lo general m’he anat malament. Avui he estat massa arriscat i ha estat un desastre. Hem tingut les pitjors condicions que es podien donar a la carrera, però també hem après una lliçó per a les propera vegada que tinguem una carrera així “.