El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, eixirà demà des de la tercera línia de la graella al Gran Premi d’Argentina després d’aconseguir el novè millor temps en els entrenaments cronometrats en què la pluja ha estat protagonista. La seva gran volta d’ahir l’ha servit per passar directament a la Q2 i el francès de 24 anys no ha deixat passar la seva oportunitat. Baz està preparat sigui quina sigui la condició per a la cursa a 25 voltes de demà, perquè a més d’anar fort en mullat, aquest matí al FP3 ha tingut un ritme ràpid i constant amb l’asfalt sec.Per el seu company al Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, el dia no ha estat gens senzill. Amb feina per fer en la posada a punt de la seva Ducati Desmosedici GP16, l’espanyol no ha pogut passar el tall en el FP3, i amb l’asfalt mullat en la Q1, no ha acabat de trobar molt bones sensacions. Barberà sortirà demà des de la 21a posició, tot i que espera poder remuntar durant la carrera.

“Estic content, però sobretot per com ha anat el FP3 aquest matí, perquè he tingut molt bon ritme en sec rodant amb Márquez. Però després a la Q2 he acabat una mica decebut, perquè en aquestes condicions sempre ho faig prou bé. Però al final estava molt sec per anar amb els pneumàtics de pluja i amb el meu pes he destrossat el davanter. Encara que la veritat és que la tercera línia és per estar contents, perquè tenim molt bon ritme i si fem una bona sortida crec que puc estar amb els de davant. Demà veurem fins on podem arribar.”

“Avui ha estat un dia complicat. Al FP3 havíem de provar diverses coses i no hem tingut temps per a res, perquè després de cinc voltes s’ha posat a ploure. Després al FP4 la condició era estranya, no estava del tot mullat i no hem anat tan malament. però en la Q1 hem provat una moto diferent a la primera sortida i després en la que més m’agradava ens hem equivocat amb l’elecció del pneumàtic. no vull posar excuses, però encara no tenim una base sobre la qual treballar i així és molt difícil trobar bones sensacions. A veure demà què condicions ens trobem, però com sempre, intentaré fer-ho el millor que pugui.”