El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha estat intervingut amb èxit de síndrome comparimental en el seu avantbraç dret. L’operació ha durat 40 minuts i ha estat portada a terme pel Dr. Olivier Dufour a l’Hospital d’Aix en Provence, a França.

Des de la primera cursa de la temporada a Qatar, Loris Baz va començar a notar molèsties al braç dret i, encara que al principi els metges atribuïen el

problema a un tendó, finalment es va confirmar que el problema era el famós síndrome compartimental, una malaltia cada vegada més habitual en els pilots de MotoGP que han de lidiar amb motos que superen els 260 CV de potència. El dolor ha anat més en cada Gran Premi i finalment Loris i l’equip van prendre la decisió de sotmetre a una intervenció quirúrgica per solucionar el problema.

Amb un mes d’aturada en el calendari, juliol era la data més indicada per dur a terme la cirurgia. Ara Baz compta amb 29 dies per recuperar-se abans de tornar a pujar a la moto el proper 4 d’agost, quan començaran els entrenaments lliures per al Gran Premi de la República Txeca.

“M’han operat de síndrome compartimental, una cosa molt habitual entre els pilots de MotoGP. Jo la veritat que mai havia tingut problemes, però aquest any la moto és molt física, potser la més física que he portat a la meva vida. Les molèsties van començar a Qatar, és la primera vegada que ho vaig notar i hem va impedir lluitar amb Lorenzo fins al final de carrera a causa del dolor. A Argentina va ser una mica menys, però a Jerez, Le Mans hem va donar molesties, una mica, però a Mugello el dolor va ser molt fort. Al principi vam pensar que podria ser una tendinitis, però al final vam comprovar que era síndrome compartimental. Després de parlar amb diversos metges com el Dr. Mir o Dr. Charte, tots van coincidir que calia operar. Vaig buscar un metge especialista i Randy De Puniet em va recomanar al Dr. Dufour. Ara passaré una setmana tranquil i després començaré a entrenar amb la moto i al gimnàs per arribar a Brno en plena forma. “