Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, han acabat 17è i 20è, respectivament, en els entrenaments cronometrats per al Gran Premi de Malàisia disputats avui sota una calor asfixiant en el Circuit Internacional de Sepang.

Loris Baz ha lluitat amb totes les seves forces a la Q1 i en el seu primer atac al crono ha millorat la seva millor volta d’ahir a més d’un 1.4 segons. Després venia encara més fort i amb opcions de passar a la Q2, però ha forçat massa i ha patit una caiguda després de perdre la roda davantera de la seva Ducati.

Per Héctor Barberá ha estat al contrari. L’espanyol, que ahir en sec va aconseguir acabar vuitè, no ha aconseguit baixar els seus temps a la Q1 i demà sortirà des de la penúltima línia de la graella. El més positiu és que el ritme de carrera no és dolent i confia a poder remuntar per sumar alguns punts.

“Avui de nou ha estat complicat. Des d’ahir vam veure que seria difícil i ens va costar molt en sec i en mullat, no hem trobat la manera de fer la moto competitiva amb pneumàtics gastats i hem de buscar una solució. Amb pneumàtics nous no ha anat malament, he fet una volta bona al principi dels cronometrats. Després tenia una bona roda amb Àlex (Rins) i crec que podria haver passat amb ell a la Q2, però m’he anat una mica llarg en un revolt i en frenar una mica més m’he anat a terra. Es una pena, perquè la volta era molt bona. Encara que sent sincer el que compta és la carrera i encara no estem preparats. Espero que no plogui perquè ahir va ser un desastre.”

“Sepang és un circuit on vam rodar molt i on comptem amb bones referències. Habitualment sòl anar ràpid en aquesta pista, però avui m’ha costat molt. S’ha repetit una mica la tònica de tota la temporada, començo bé el divendres i després és com si xoqués contra un mur i no puc millorar. Avui hem fet un canvi gran en la moto i hem millorat el ‘chatter’, però hem perdut en altres aspectes i hem de buscar una altra solució. Demà sembla que donen pluja per a la carrera, el any passat en mullat vaig acabar quart, però aquest any també ens està costant. A veure com fa demà i sigui en sec o en mullat intentaré donar el millor. “