Les previsions de pluja s’han complert avui a Assen i totes les sessions lliures i cronometrades s’han disputat en mullat. Al matí els pilots de Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz han acabat sisè i novè, respectivament, de manera que les expectatives de l’equip per a la Q1 eren bastant altes.

A la tarda les bones sensacions que han tingut Barberá i Baz han desaparegut i la manca d’adherència en el pneumàtic posterior no els ha permès rendir com al matí. Tot i així Baz ho ha donat tot i ha lluitat fins a l’última volta per passar el tall a la Q2. Al final no ha pogut ser i ha acabat quart, de manera que demà sortirà a la cursa 14è des de la cinquena línia de la graella.

Barberá no ha pogut acostar-se a la seva ritme del FP3 i demà sortirà 20è des de la penúltima línia, encara que tots dos confien a poder fer una bona carrera, plogui o no.

“Ha faltat molt poc per passar a la Q2. Aquest matí he tingut molt bones sensacions en mullat però la tarda tot i que he anat bé, les sensacions han estat diferents. Encara que he caigut aquest matí el ‘grip’ era molt bo, però durant la Q1 no tenia res d’adherència darrere i sobretot en l’última part del circuit ha estat complicat. Ho he intentat fins al final, he estat sempre primer, segon, tercer, quart … Sabia que calia donar una última volta molt bona i així ha estat fins al T3. Gairebé caic deu vegades en l’última volta i, tot i que he millorat, no ha estat prou. La posició no és dolenta i veurem què passa demà amb la pluja. Crec que estem bé per a qualsevol condició i per poder fer una bona cursa. ”

“Ha estat una sessió classificatòria força complicada. Aquest matí he acabat sisè i el ‘feeling’ era molt bo. Però aquesta tarda ha canviat tot, no hi havia ‘grip’ darrere i semblava que anava a perdre la moto a cada corba. Així ha estat impossible estrènyer i no he pogut rodar com al matí. En només 15 minuts no tens temps d’aturar i al final vam sortir bastant enrere. Les condicions de la pista eren diferents i m’hauria d’haver adaptat millor. Sincerament no sé què prefereixo per demà, si pluja o sec. Aquest matí ha anat molt bé, però molt mal a la tarda. Ahir vaig anar ràpid al matí i no tant a la tarda. Caldrà fer-ho bé en la condició que ens toqui.”