La climatologia i les condicions canviants han tornat a ser protagonistes durant el cap de setmana del Gran Premi d’Alemanya. Durant els entrenaments els pilots de MotoGP han tingut sessions en sec i en mullat, de manera que estaven preparats per a qualsevol condició en la cursa. Els pilots de Reale Avintia Racing van destacar en pluja, amb Héctor Barberá liderant el segon lliure el divendres i amb Loris Baz lluitant per entrar a la Q2 ahir dissabte. Però encara que avui hi havia previsions de pluja per a la carrera, finalment s’han disputat les 30 voltes en sec.

Héctor Barberá no ha pogut completar més que un terç de la cursa. L’espanyol s’ha avançat en la sortida i després de no veure els missatges al display de la moto, ni tampoc les pissarres de l’equip i Responsable de Seguretat per a realitzar un ‘Ride Through’, finalment ha vist la Bandera Negra i ha estat desqualificat.

Loris Baz sortia 14è a la graella i ha guanyat diversos llocs en les primeres voltes. El pilot francès confiava en poder acabar la carrera en sumant punts, però després diverses voltes ha començat a perdre adherència en el pneumàtic del darrere, no ha pogut mantenir el ritme i ha creuat la meta 19o.

El Campionat del Món de MotoGP es pren ara un descans de gairebé quatre setmanes per tornar a l’acció amb el Gran Premi de la República Txeca al circuit de Brno el proper 6 d’agost.

“No sé què ha passat i ha passat el mateix que durant tot el cap de setmana. En les primeres voltes el ‘feeling’ amb el pneumàtic nou ha estat molt bo, he aconseguit avançar a diversos pilots i estava en un grup bastant bo. Però després de deu voltes he perdut molt ‘grip’ darrere i la sensació era com anar amb un pneumàtic d’aigua. En només quatre corbes he perdut un segon i mig perquè pensava que m’anava a caure en cada volta. Al final he aguantat fins al final i fet el que he pogut en les poques corbes de dretes, perquè aquí només hi ha tres … no és el resultat que esperava, per aquesta carrera, però crec que la primera meitat de la temporada no ha estat dolenta. Estic content de la feina que hem fet en general i ara m’he d’operar del braç dret per fer amb més forta la segona meitat del campionat. ”

“He anat a veure les imatges a Direcció de Carrera perquè estava convençut que no m’havia avançat a la sortida. I realment no m’he avançat, però com que la sortida esta en pujada, he mogut una mica la moto amb el semàfor encara en vermell i per això m’han penalitzat. Després estava en un grup lluitant amb diversos pilots i no he vist la pissarra, ni tampoc els missatges en lameva moto, així que al final m’han desqualificat. És una llàstima perquè crec que podria haver remuntat i haver-ho fet molt bé, però sembla que quan les coses estan malament, tot es complica més. Però cal ser positiu, tenim un mes per davant per treballar dur i donar-li la volta a aquesta situació en la segona part de la temporada. “