Després del diluvi al Japó, els pilots del Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben aquest cap de setmana a Phillip Island per disputar el Gran Premi d’Austràlia. Tot i que el circuit és un dels preferits dels pilots, les condicions climatològiques poden tornar a ser les protagonistes aquest cap de setmana, amb xàfecs, fred i vent que es preveuen per a la carrera de diumenge.

Però això no serà un problema per a Barberá i Baz que arriben motivats i amb ganes de sortir d’Austràlia amb un gran resultat. L’espanyol va realitzar un bon test a l’hivern a Phillip Island i a Motegi va acabar en els punts després d’un cap de setmana molt complicat. Baz arriba després d’aconseguir una fantàstica desena plaça al Japó i el circuit australià és el seu preferit.

El Gran Premi d’Austràlia és la 16a prova del campionat i la penúltima de les després carreres consecutives que han portat al pàdoc del Japó a Malàisia, passant per Phillip Island.

“Phillip Island és un circuit que m’agrada i em dóna bé, però també és un lloc on el clima no és molt bo. El normal és que faci molt de vent, plogui i després s’assequi, tot canvia molt ràpid a Phillip Island i sempre és una incògnita. Però hem arribat amb les expectatives altes perquè els tests a l’hivern van anar molt bé, a més sumar dos puntets al Japó ens han donat una miqueta de moral per afrontar la cursa a Austràlia. Però encara que pot fer mal temps, després del que del Japó arribem preparats. A Motegi va ser la primera vegada a la vida que no vaig muntar pneumàtics slicks en tot el cap de setmana, així que a Phillip Island espero poder utilitzar “.

“Què puc dir de Phillip Island? És el meu circuit favorit, però en l’època que anem sempre fa fred vent i el temps és molt canviant, així que ja veurem. Encara que després del cap de setmana a Motegi, crec que serà complicat tenir mal temps, només el fred i el vent poden ser pitjor que a Motegi. Però és un circuit que m’encanta i on es gaudeix damunt de la moto, així que intentarem anar una altra vegada a pel top 10. L’any passat va ser complicat, però l’anterior vaig gaudir molt barallant amb Héctor i Yonny (Hernández), també en Supebikes he fet molt bones carreres, així que arribo amb ganes de fer-ho bé aquest any”.