L’activitat de divendres al traçat francès de Le Mans, ha començat sota la típica pluja de la zona, però ha estat molt canviant tota la jornada. Per als pilots del FIM CEV el cap de setmana s’escurça, ja que la cursa es disputa dissabte; els entrenaments lliures propis del divendres han desaparegut i passat a ser les sessions cronometrades. Tot i així, això no ha estat un impediment perquè en Reale Avintia Academy es faci un gran treball.

Makar Yurchenko demà sortirà en cursa des de la pole; en tots dos cronos el pilot ucraïnès s’ha situat líder. A la primera Qualifying, ha marcat un temps de 1’54.120 i en la tarda, el pilot de Reale Avintia Academy, baixava a 1’50.987. Makar es troba molt còmode amb la moto i això es veu reflectit en els seus resultats.

Per la seva banda, Vicente Pérez no ha pogut estar en el seu ritme habitual de Le Mans i en cursa sortirà des de la posició 28a, després de marcar un temps de 1’54.359. En el matí, Vicente ha acabat novè amb un crono de 1’54.905; a falta de dos minuts per finalitzar ha patit una caiguda, però per sort sense cap conseqüència. En l’inici dels segons cronos, s’ha trencat el canvi de la moto i quan ha pogut sortir a pista ja estava acabant la sessió; el pilot valencià no ha pogut marcar el seu temps de condicions normals. Tot i així, demà és el dia important i va a lluitar per estar en el grup de cap.

“Avui ha estat un dia molt positiu en condicions molt difícils; pluja, sol, després una altra vegada plovent. Però en les dues sessions hem rodat molt ràpid i mantenint-nos en les primeres posicions. Demà sortim des de la pole per la qual cosa és un resultat molt bo per a l’equip i per a mi. Moltes gràcies a l’equip pel gran treball i veurem demà què tal va la carrera. ”

“Estic trist per l’equip, perquè ens trobàvem molt forts però un infortuni tècnic, el canvi, ens ha perjudicat en la classificació. Quan ho hem solucionat ha començat a ploure més fort i no hem pogut millorar res. Per demà volem confirmar que el nostre lloc es troba dins d’un top 10. ”

“Estem molt contents tot i les condicions que hem tingut. Makar ha fet una gran classificació i esperem d’ell que pugui demà lluitar per les places d’honor. Vicente està molt fort i estem segurs que demà farà una gran remuntada . ”