La pluja ha tornat a ser protagonista en els entrenaments cronometrats per al Gran Premi del Japó avui a Motegi. Tot i que ha caigut amb menys intensitat que durant el primer dia, els entrenaments lliures i classificatoris s’han disputat amb l’asfalt mullat. Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, han treballat dur per millorar i tots dos ho han fet.

Loris Baz sortirà des de la cinquena línia de la graella juntament amb Maverick Viñales i Cal Crutchlow. El francès ha lluitat fins a l’últim moment per entrar a la Q2, però al final s’ha quedat fora per tan sols 18 mil·lèsimes de segon. Tot i així està molt més content que el primer dia i demà espera poder donar guerra a la cursa.

L’espanyol Héctor Barberá sortirà una línia més enrere i encara que segueix sense tenir molt bones sensacions en mullat, demà espera donar un altre pas en el warm-up per poder lluitar en carrera per un bon resultat.

“Fa ràbia quedar-se fora de la Q2 per tan poc, sobretot perquè he comès un parell d’errades en aquesta volta. Però si mirem el malament que havia anat el cap de setmana i que hem estat molt lluny de tenir bones sensacions i bon ritme , la posició en la graella no està tan malament. És estrany, perquè en aquestes condicions tant Héctor com jo sempre hem estat entre els deu més ràpids, però aquí no funciona res. Hem provat un munt de coses i res anava. Aquest matí m’he enfadat una mica, però en FP4 sembla que hem trobat el camí i ha anat millor. Les condicions a la Q1 no han estat les millors, perquè només faltaven per assecar-se un parell de corbes per sortir amb slicks, i en aquestes condicions els pneumàtics d’aigua s’escalfen molt. Demà veurem fins on podem arribar “.

“Està sent un cap de setmana complicat perquè en pluja sempre anem ràpid tant Loris com jo, però aquí ens està costant molt. Jo personalment tinc un problema i és que quan vaig a entrar al revolt la moto sembla que es va creuar de darrere i treure per orelles. Estem treballant per resoldre-ho i hem millorat bastant respecte a ahir. Hem carregat més pes a la part davantera de la moto i això em dóna més confiança, però demà el warm-up serà molt important per millorar el ritme de cursa. Sembla que demà la cursa serà en aigua, sortim a la sisena línia i davant tenim a un pilot com Viñales que segur que anirà cap amunt, així que l’objectiu serà sortir bé i donar el màxim”