14/11/17  MotoGP Test València Ricardo Tormo

Avui ha començat la temporada 2018 per a l’equip Reale Avintia Racing al Circuit Ricardo Tormo amb els seus nous pilots, Tito Rabat i Xavi Siméon. El debut ha estat molt diferent per a tots dos pilots, ja que per al campió del món de Moto2 de 2014, només ha estat el canvi de marca, mentre que per Siméon tot era nou.

Tito Rabat ha completat un total de 70 voltes i, tot i haver patit una petita caiguda pel dematí, les seves sensacions amb la Ducati Desmosedici GP17 han estat molt positives. El espanyol ha acabat el primer dia ’12 +1 ‘a 1.4 segons del més ràpid, però en cap moment ha atacat fort per buscar un temps. Demà Rabat ha previst provar els diferents carenats disponibles i millorar la posada a punt per millorar el gir de la moto en els revolts més lentes.

Per al seu company Xavi Siméon tot ha estat nou avui, la moto, els braços, els pneumàtics, l’equip … El pilot belga ha acabat el dia amb un gran somriure i, tot i que no ha pogut donar moltes voltes al sentir molèsties en la seva espatlla, ha pogut descobrir la seva Ducati Desmosedici GP16. Li han impressionats els frens de carboni i la velocitat, però el que realment li ha deixat gelat, és l’increïble l’adherència dels pneumàtics Michelin.

“He tingut sensacions molt positives en el meu primer dia amb la Ducati i amb l’equip. La veritat és que m ́he trobat bé des del principi amb l’equip i hem connectat molt bé, però sobretot la moto m’ha encantat. Estic satisfet perquè he rodat tot el dia sol i he aconseguir una bona volta, però el millor de tot és que he pogut mantenir un ritme constant. Avui, gairebé no hem utilitzat pneumàtics i m ́he dedicar a fer voltes per agafar sensacions i conèixer millor la moto. M ́ha impressionat la potència de la Ducati, però també la forma tan suau en què la entrega. Demà m’agradaria continuar evolucionant poc a poc i si aconsegueixo baixar a 1’30, seria perfecte”.

“El primer dia ha estat increïble, estic molt content i emocionat per haver debutat a MotoGP. L’equip m’ha donat molta confiança i des d’ahir m ́he han estat explicant cada detall de la moto. Ens hem pres les coses amb molta tranquil·litat. Avui he descobert els frens de carboni i ha estat quelcom increïble, però també hem treballat molt amb l’electrònica i, en general, ha estat un gran dia. No hem donat moltes voltes perquè em fa mal l’espatlla més del que pensava, però res, ara cal descansar per demà tornar amb més força. Espero seguir gaudint i progressar. El meu equip tècnic és increïble i m’he están ajudant moltíssim. La potència de la moto és impressionant, però el més increïble és l’adherència dels Michelin, sobretot el davanter. Crec que em costarà molt trobar on està el límit”.