Jerez MotoGP Test Circuit de Jerez


L’equip Reale Avintia Racing ha completat amb èxit un test de dos dies al circuit de Jerez. Després de l’estrena dels seus nous pilots per a la temporada 2018, Tito Rabat i Xavier Siméon, a València fa una setmana, el treball ha continuat en aquests dies al traçat andalús.

Amb un temps fantàstic i molt de sol, Tito Rabat ha estat un dels protagonistes en aquests dos dies d’entrenaments sobre la seva Ducati Desmosedici GP17. El pilot espanyol ha marcat la seva millor volta en 1’38.387, acabat a menys de mig segon del ‘Top 3’ i molt content amb el seu ritme. Rabat ha estat l’únic pilot de MotoGP a realitzar un simulacre complet de carrera avui a Jerez i, encara que falta millorar les últimes voltes, el resultat ha estat molt positiu.

Per a Xavier Siméon també han estat dos bons dies de test. El pilot belga està en ple procés d’adaptació a la categoria de MotoGP i a Jerez ha treballat molt amb el seu ‘coach’ Rubén Xaus per millorar la seva posició sobre de la moto i adaptar-la a l’estil que exigeix la Ducati GP16. També ha seguit descobrint el comportament dels pneumàtics Michelin i, tot i perdre mig dia després de caure ahir dimecres, se’n va de Jerez satisfet amb la feina i els progressos realitzats.

Ara els pilots del Reale Avintia Racing es prendran un merescut descans per tornar al màxim als primers entrenaments de pretemporada a finals del proper mes de gener a Sepang, Malàisia.

“Estic molt content i hem fet un gran test aquí a Jerez. Sóc competitiu i he vist que puc ser ràpid a una volta, però el més important, és que puc fer-ho moltes vegades i de manera constant. La moto m’encanta, l’equip és molt competitiu i estic molt en forma. Estic súper content, però també hi ha punts en què hem de treballar i, aquí són les últimes cinc voltes de carrera. Però si milloro amb el gas, podem donar un gran pas. Aquí he provat les ales i m’han encantat, depenent del pilot van millor o pitjor, però en el meu cas em permeten concentrar-me encara més a la corba i no crec que les tregui. Ara toca treballar durant l’aturada per arribar fort i amb moltes ganes a Sepang. Vaig a fer bici, gimnàs, moto i a més tenim algunes carreres amb ‘Julito’ (Simón), de manera que espero que passi ràpid”.

“Ahir vaig començar molt bé i tenia molt bones sensacions amb la moto, de fet vaig fer directament bons temps, però a meitat de dia vaig patir una caiguda en el revolt 5 i vaig perdre la resta del dia perquè la moto va quedar bastant malmesa. Però l’equip ha fet un gran treball per reparar-la i avui m’he pres les coses amb més calma; era important donar moltes voltes. De seguida he igualat els temps d’ahir, però després m’ha costat millorar la tarda. A les 20 últimes voltes hem baixat el ritme i en general estic content. El que tinc clar és que em falta molt per aconseguir canviar el meu estil per treure el millor de la moto. Ara toca descansar i recuperar perquè amb tots els ossos que m’he trencat darrerament he notat que estic baix de forma física al final del dia. He de preparar-me i recuperar-me al màxim per arribar al màxim a Malàisia”.