El segon dia d’entrenaments lliures i cronometrats no ha anat massa bé per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing. Al matí la pista no estava en les millors condicions després de la pluja caiguda a primera hora del matí i no han aconseguit millorar els seus temps per passar directament a la Q2. Al FP4 les condicions han millorat bastant i també a la Q1, on tots dos han aconseguit millorar els seus temps d’ahir. Però no ha estat suficient i demà Héctor Barberá sortirà 16º i Loris Baz ho farà des de la 21ª posició de la graella, després d’acabar sisè i onzè a la Q1 disputada avui a Silverstone.

Però encara que la posició no és la ideal, tots dos confien en poder remuntar durant les 20 voltes del Gran Premi de la Gran Bretanya per intentar sumar alguns punts per al campionat.

“Com ja vam poder comprovar ahir em trobo molt millor amb la posada a punt que portàvem a Barcelona. Potser la moto funcioni millor amb la qual havíem usat en les últimes carreres, però requereix un estil de pilotatge que a mi no em funciona. Ara tinc el límit una mica més alt i s’ha notat des del primer moment. el més positiu és que estem a tres dècimes d’Álvaro (Bautista), que és la referència amb aquesta moto i qui està anant més ràpid, i també és positiu que Redding ha rodat més lent. Es cert que ell sortirà més amunt perquè ha entrat directe a la Q2, però això és el que passa quan et quedes fora. En general estic satisfet i crec que el ritme que tinc per la carrera és bastant bo, així que demà toca sortir bé i després veurem fins on podem arribar. ”

“Avui ha estat un dia molt complicat. Aquest matí la pista no estava perfecta, però tampoc ha anat malament. Però després el FP4 i els cronometrats han anat fatal. Hem hagut de fer-ho gairebé tot amb la mateixa moto per mantenir el quilometratge dels motors i amb una sola moto no hem pogut provar bé el que necessitàvem. Les proves que hem fet no han anat bé, però al haver d’entrar i sortir amb la mateixa moto hem perdut molt temps al box. En els cronometrats he provat una altra cosa que ens quedava del FP4 que no ha anat bé, però després he sortit amb l’altra moto i m’he trobat molt còmode. Crec que podria haver fet dues voltes molt bones, però he tingut un problema amb els frens i no ha pogut ser . Hem sortir molt enrere, així que a veure com va demà, perquè tenim bon ritme i crec que podrem remuntar. “