El primer dia de la temporada 2017 del Campionat del Món de MotoGP ha estat força positiu per a l’equip Reale Avintia Racing. Loris Baz ha acabat sisè a la primera sessió lliure de 45 minuts i ha estat la segona millor Ducati a només 17 mil·lèsimes de segon de Jorge Lorenzo. Sens dubte un gran començament per al pilot francès que ja està entre els deu més ràpids i, si demà es compleixen les previsions de pluja, estaria classificat per a la primera Q2 de la temporada.

Per Héctor Barberá la primera jornada també ha estat positiva. Lògicament la seva posició no és la millor i la seva millor volta tampoc, però després de gairebé un mes recuperant-se d’una lesió de clavícula, i amb tres dies de test menys que els seus rivals, les seves sensacions sobre de la moto han estat molt bones. Demà, si les condicions climatològiques ho permeten, el pilot de l’equip Reale Avintia Racing espera poder seguir treballant en la posada a punt de la seva Ducati.

“L’adherència era molt dolent al principi i molt diferent del test, així que hem esperat una mica a què es netegés la pista. També feia molt més vent que al test i hem hagut de buscar el punt de frenada en la recta. Ens han faltat coses que provar per a la carrera perquè hem tingut un petit problema amb la segona moto, però estic molt content perquè amb el pneumàtic tou hem rodat ràpid i no m’esperava en el primer lliure fer aquest temps. És un bon circuit per les Ducati perquè corren molt en la recta, però no la meva, perquè sóc molt alt, però avui hem vist que no només van bé en les rectes.”

“Les sensacions han estat força positives, perquè encara que la lesió lògicament em molesta en les frenades, acceleracions i canvis de direcció, és una cosa que puc suportar. El que més he notat és que els altres porten aquí tres dies d’entrenaments i nosaltres només 45 minuts i amb una posada a punt que no era la millor. Aquí l’electrònica compta molt, el meu enginyer electrònic necessita saber el que necessito per anar ràpid i això en una sessió és gairebé impossible fer-ho. Però estic satisfet perquè acabar a només un segon de la millor Ducati sense haver estat en el test crec que és una cosa molt positiva. També he estat força temps aturat al box reservant forces per quan toqui estrènyer .”