El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha aconseguit un fantàstic ‘top 10’ al Gran Premi del Japó disputat avui en unes condicions molt complicades. La pluja ha estat l’autèntica protagonista durant tot el cap de setmana al Circuit de Motegi, i la carrera no ha estat diferent. Baz qui partia des de la posició ’12 +1 ‘de la graella, ha anat remuntant poc a poc fins a arribar a Dani Pedrosa i superar-lo després d’unes voltes per creuar la meta en desena posició. Un gran treball del francès i tot el seu equip tècnic en una carrera en què Andrea Dovizioso i Ducati han aconseguit la seva cinquena victòria de la temporada.

Héctor Barberá també ha tingut premi al Japó després d’un cap de setmana molt complicat. El pilot espanyol ha patit des de divendres per trobar ‘grip’ al traçat nipó, però avui ha pogut lluitat fins a l’última volta amb Tito Rabat i Scott Redding per acabar 14è i sumar dos punts en el campionat.

L’equip Reale Avintia Racing viatja ara d’Àsia a Oceania per diputar el Gran Premi d’Austràlia a Phillip Island.

“Després de com havia començat el cap de setmana i estar a més de tres segons dels primers, aquest resultat no està gens malament. En les primeres voltes ha estat molt complicat, les condicions eren extremes i no recordo sortir en una cursa amb tanta aigua. La veritat és que estant a la meitat del grup era molt perillós perquè no es veia res, penso que ha estat una mica just. Hem aguantat al principi i quan ja es veia una mica més he tractat de guanyar posicions. Quan he arribat fins Dani (Pedrosa) m’ha costat avançar-lo, però com que no tenia ritme per anar cap amunt, m’ho he pres amb calma fins veure el moment just per passar-li. Estic content perquè el meu equip ha fet un gran treball i un ‘top deu’ després de diverses carreres sense puntuar és un bon resultat “.

“Ha estat un cap de setmana bastant complicat perquè, la veritat és que en aigua sóc un pilot bastant ràpid com he demostrat en moltes ocasions, però aquí he patit molt durant tot el cap de setmana. Aquesta és una pista que habitualment té prou adherència, però jo no ho he trobat en els tres dies del Gran Premi. Potser quan plou porto una moto molt tova i potser era millor anar més dur … No ho sé, hem d’analitzar bé les dades perquè no torni a repetir-se. La 14o posició no és dolenta després com han anat les últimes carreres, però la veritat és que a mi em sap a poc “.