El pilot de l’equip Reale Avintia Racing Loris Baz ha acabat novè en el Gran Premi d’Àustria disputat avui a l’espectacular circuit de Spielberg. El pilot francès de 24 anys sortia des de les quarta línia de la graella després d’entrar ahir dissabte a la Q2 i aconseguir el dotzè millor registre en els cronometrats. Després de la sortida ha guanyat tres posicions i després de barallar amb Andrea Iannone, s’ha col·locat vuitè en la quarta volta. Baz ha liderat el segon grup durant tota la carrera, però a falta de nou voltes per al final no ha pogut contenir els atacs d’Álvaro Bautista i ha acabat novè.

Per el seu company al Reale Avintia, Héctor Barberá, la cursa s’ha complicat després de baixar el rendiment dels pneumàtics en les primeres voltes. L’espanyol sortia a la cinquena línia, dos llocs per darrere de Baz, i ha fet una bona arrencada, però després de tocar-se amb Pol Espargaró a la recta ha baixat fins a les últimes posicions. En les primeres sis voltes ha remuntat que fins a col·locar-14º per darrere de Jack Miller. Després ha lliurat una bona creuada amb l’australià i amb Scott Redding, encara que amb poca adherència des de les primeres voltes, no ha pogut mantenir el ritme i ha atravessat la meta 17º.

“Estic molt content perquè ha estat una cursa molt bona. Era complicat triar els pneumàtics, però en ascendir la temperatura no sabíem com aniria el tou davanter en la cursa. He sortit normal i m’ha despistat que Petrucci s’ha mogut una mica, però la primera volta ha anat bé. He perdut una mica de temps per avançar Iannone, però després he tingut bon ritme i he gestionat bé la distància amb els de darrere, però quan ha arribat Álvaro tenia alguna cosa més que jo i no he pogut mantenir la vuitena posició. Després he gestionat bé les últimes voltes amb Mika Kallio i per això estic content. Crec que he fet la millor cursa des que estic en MotoGP, ningú s’ha caigut davant i he acabat a menys de 20 segons del primer. El meu equip ha fet un grandíssim treball i aquest resultat és la millor manera de felicitar el meu pare pel seu aniversari. ”

“En la sortida el que sortia per davant s’ha quedat clavat i quan he tirat a l’esquerra, el Pol venia més ràpid, ens hem tocat i hem tingut sort de no caure. He vist que després s’ha retirat, no sé si perquè la moto tenia algun problema després del toc, però si és així li demano disculpes. Després he aconseguit recuperar les posicions perdudes. He tingut una bona baralla amb Miller i Redding, però el pneumàtic del darrere ha caigut de cop després de set voltes i he començat a tenir molt ‘spinning’ i la moto no avançava. No sabem si l’augment de temperatura ha afectat el rendiment dels pneumàtics, perquè no havíem tingut aquest problema en tot el cap de setmana i avui tot s’ha complicat.”