L’equip Reale Avintia Racing té el plaer d’anunciar l’acord de dos anys assolit amb Xavier Simeón, pel quin, el pilot belga de 28 anys debutarà en la categoria de MotoGP el 2018 amb Ducati.

Xavi Siméon va debutar al Campionat del Món l’any 2010 coincidint amb l’estrena de la categoria de Moto2, i ho va fer recentment coronat campió del Campionat Mundial FIM Superstock 1000 amb Ducati, títol que va sumar a l’aconseguit el 2006 a Europeu de Superstock 600. A la temporada 2013 va aconseguir el seu primer podi a Le Mans, el primer d’un pilot belga des de l’últim de Didier de Radiguès el 1990. Dos anys més tard va arribar la seva primera victòria en el Campionat del Món de Moto2 al Gran Premi d’Alemanya convertint-se en el tercer pilot belga en aconseguir-ho després de Didier de Radiguès i Julien Vanzeebroeck.

En 2018, amb l’equip Reale Avintia Racing, Siméon tornarà a marcar una altra fita en la història del motociclisme de Bèlgica en ser el primer després de De Radiguès en la categoria reina i, l’únic en MotoGP.

“És una oportunitat fantàstica i he estat treballant dur per aconseguir-la durant molts anys. Estic molt content de poder fer realitat aquest somni que porto perseguint des que era nen. Dia rere dia, he fet tot el que ha estat en la meva mà per arribar. Els meus esforços, combinats amb els de Freddy Tacheny i l’equip de Zelos, han acabat donant els seus fruits i per això vull donar-los a tots les gràcies. Vaig guanyar el meu títol en Superstock amb Ducati i estic encantat de tornar a retrobar-me amb la marca de Bolonya en el Reale Avintia Racing. Estic desitjant descobrir la Ducati. Un cop més m’agradaria donar les gràcies als meus patrocinadors i als meus fans per haver cregut en mi i per tot el suport que em donen per a aquest nou repte. ”

“Estic molt content d’anunciar l’arribada de Xavi Simeón al nostre equip. És un pilot molt treballador i que ha guanyat a Moto2, una categoria molt complicada i en la qual hi ha moltíssima igualtat. Després de diverses temporades en la categoria intermitja arribarà a MotoGP molt motivat i amb ganes d’aprendre. Crec que farà molt bona parella amb Tito Rabat qui, en el seu tercer any en la categoria reina, serà el referent de l’equip. Però la temporada 2017 encara no ha acabat i confio en poder celebrar un bon resultat en les carreres que falten amb Héctor Barberá i Loris Baz, dos grans pilots que han fet créixer l’equip en les últimes temporades i als que desitjo el millor per als pròxims anys.”

“Vaig fundar Zelos fa cinc anys amb una ambició: unir tots els esforços per assegurar-me que els atletes belgues arribessin al màxim nivell de les seves disciplines. Durant 17 anys hem estat sense un pilot belga en la categoria de MotoGP, ¡i d’això ja feia molt de temps! per això avui, estic especialment orgullós de i em commou aquest procés. El nostre país té el potencial per brillar quan compta amb els mitjans necessaris. No ha estat gens fàcil però hem trobat i convençut als nostres socis per unir-se a aquesta aventura. Amb ells, aquesta oportunitat s’ha fet realitat. Vull donar les gràcies a tots i cada un d’ells i en particular a Raúl Romero, CEO del Reale Avintia Racing. Estic encantat amb aquest acord de 2 anys. Xavier compta amb la nostra plena confiança per afrontar aquest magnífic repte. Ell és la punta de llança del camí que hem creat a Bèlgica.”