Alfambra

SS4: 184.8km

ALFAMBRA: La “Baja Aragón” ha arribat a la seva fi amb la quarta i última etapa especial de 184.8 quilòmetres a l’Alfambra. El pilot d’Esponsorama, en Xevi Pons, ha portat el Ford Ranger preparat per DMAs South Racing fins a la quarta posició final després de retallar la distància amb l’argentí l’Orlando Terranova durant l’etapa d’avui. Tot i que abans d’arribar a l’últim parcial en Pons ja estava per davant d’en Terranova, el pilot argentí no ha respectat les limitacions de velocitat en algunes zones per tornar-se a col·locar per davant de l’espanyol abans de la meta, però l’organització ha actuat i ha penalitzat en Terra-Nova amb 7 segons.

A part d’aquest incident, que ha estat una simple anècdota, en Xevi Pons ha acabat molt satisfet amb la seva actuació en aquest raid de la Copa del Món FIA de Cross Country Rally, en què s’ha enfrontat amb els quals partiran com a favorits en la propera edició del Dakar. En Pons ha acabat a 9 minuts i 57 segons del vencedor de la prova, el qatarià Nasser Al-Attiyah. “Molt, molt bé, estem molt contents. Hem fet una gran etapa i avui el primer objectiu era poder arribar a Terranova per acabar quarts, que era el màxim al que podíem aspirar. He sortit fort amb aquest objectiu i en els dos primers parcials hem anat molt de pressa, per davant de en Sainz i l’Hirvonen que estaven lluitant amb en Al-Attiyah per guanyar la carrera, i estàvem a 20 segons de en Nasser, “diu en Pons després d’arribar a la meta final de la “Baja Aragón”. “Després he arribat a en Terranova li he passat. Al final m’he relaxat una mica perquè no tenia sentit forçar més, però crec que ell ha jugat una mica brut i no m’ha agradat. Ens ha avançat a l’asfalt i després amb la pols ens ha fet perdre més d’un minut. L’organització l’ha penalitzat i hem acabat quarts. Un gran resultat, però el millor ha estat el ritme que hem mostrat. Vull donar les gràcies a en Raúl, a l’Antonio i a tots els patrocinadors, a més a la gent de DMAs South Racing i Ford, perquè sense el seu suport això no seria possible. ”

El suport de Pons per a la “Baja Aragón” arriba de la mà d’Air Europa, Power Electronics i King Regal. South Racing compta amb el suport de Rudy Project, OMP, TW Steel, Gold Nutrition i Michelin.

 

Baja Aragón 2016

  1. N. Al-Attiyah (QAT) Toyota Hilux Overdrive 6:59’59”
  2. C. Sainz (ESP) Peugeot 2008 DXR 7:00’18”
  3. M. Hirvonen (FIN) Mini All4 Racing 7:02’29”
  4. X. Pons (ESP) Esponsorama DMAS South Racing Ford Ranger 7:09’56”
  5. O. Terranova (ARG) Mini All4 Racing 7:15’21”