El primer dia d’entrenaments per al Gran Premi de Catalunya ha estat positiu per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing, amb Héctor Barberá 11è i Loris Baz 15º, tot i patir dues caigudes. Però el més important és que les sensacions han estat bones i tots dos confien a poder millorar els seus temps demà.
A la primera sessió Barberá i Baz s’han quedat al box, la pista seguia mullada i han preferit reservar pneumàtics per demà. El test de fa unes setmanes ha estat de gran ajuda i els pilots han començat amb una bona posada a punt base, el que s’ha traduït en un bon ritme des del principi. Les caigudes d’Héctor i Loris han tingut lloc just en els dos punts modificats al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb l’espanyol caient al revolt 10 i el francès en la nova xicana. Afortunadament totes dues s’han saldat sense grans conseqüències i, encara que a Barberà li han diagnosticat un fort cop al tendó al dit petit de la mà esquerra, demà tornarà a sortir amb més ganes per buscar un lloc a la Q2.


“Hem començat el primer dia una mica regular. Aquest matí no hem rodat perquè la pista no estava completament seca i a la tarda he caigut i se m’ha quedat la mà esquerra sota de la moto. M’he fet mal en un dit i al principi m’he espantat perquè no podia moure i tenia molt dolor. Tot i així he arribat al box i he tornat a sortir amb la meva altra moto. Encara que no em trobava igual, les tres voltes que he pogut donar no han anat malament i crec que , malgrat tot, el primer dia ha estat positiu. El més important és que estic bé, a la Clinica Mobile han descartat qualsevol trencament i ara hem d’intentar baixar la inflamació, perquè demà serà complicat posar-me el guant. La moto funciona molt bé en aquesta pista, vam fer un test de dos dies fa poc i la posada a punt la tenim. Només falta triar bé els pneumàtics per al diumenge i treballar per millorar el ritme de carrera. ”


“Al matí la pista no estava completament seca i hem decidit no sortir per guardar pneumàtics. A la tarda no ha anat gens malament, hem sortit amb una moto amb la posada a punt base de Mugello i una altra amb la del test, i hem agradat més de la Mugello. Hem de treballar més, però ha estat positiu, ens falta una mica de motor, però demà tindrem un de nou que ens pot solucionar molts problemes. Està tot atapeït però confio en millorar els meus temps. També he caigut en la nova xicana, en aquest punt sempre tallar els pianos, però aquesta vegada he entrat amb molt angle i he caigut. Ha estat una caiguda lenta, però rodant en grup pot ser perillós perquè et quedes al mig de la pista. “