Els pilots de Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, han completat dos positius dies de test al circuit de Jérez. Tot i les previsions que de pluja, el sol ha brillat en el traçat andalús en les dues primeres jornades d’entrenaments, on diversos equips Ducati, més Aprilia, Suzuki, KTM i Honda s’han donat cita per completar tres dies de test per concloure la temporada 2016 de MotoGP.

Héctor Barberá va ser el més ràpid ahir sobre la seva Ducati Desmosedici GP 2016, però avui ha acabat abans del previst per un problema mecànic. El valencià s’ha quedat amb les ganes de millorar els seus temps amb pneumàtics nous, però tot i així les seves sensacions han estat molt bones, i quan torni a l’acció a finals del mes de gener a Malàisia, espera comptar amb un major suport de Ducati per poder seguir avançant amb la seva adaptació a la nova moto.

Loris Baz ha acabat rodant molt ràpid i està encantat amb la seva nova moto i amb el seu nou tècnic. L’adaptació del pilot francès a la Desmosedici GP15 ha estat molt bona, i després d’una temporada complicada arriba a l’aturada hivernal amb un somriure a la cara.

“Estic molt content, perquè feia molt temps que no tenia tan bones sensacions sobre la moto. Crec que hem fet dos dies molt bons de treball, a poc a poc vaig agafant confiança amb la moto i ha estat molt positiu. Hem provat moltes coses i hem rodat amb un ritme molt ràpid, i avui he donat una volta molt ràpida, tot i que es podia fer millor. Però estic content perquè he tornat a divertir-me sobre la moto, ara puc empènyer amb confiança i entenc el que fa la moto i els pneumàtics. Ha estat un test molt positiu i me’n vaig amb el cervell relaxat per aquest hivern, perquè ha estat un any molt complicat, amb molts dubtes i acabar així és fantàstic.”

“Em vaig dels últims test de l’any amb un sabor una mica agredolç. D’una banda, hem tornat a comprovar el gran potencial que té aquesta moto i també hem provat diversos nous pneumàtics Michelin davanters que m’han agradat molt. Però em vaig disgustat, perquè a València ja es va trencar alguna cosa en el canvi, i aquí ha tornat a passar. He parat de rodar a les tres de la tarda i no he pogut donar moltes voltes; he passat tot el matí provant pneumàtics, i quan era l’hora de muntar gomes noves i baixar els temps hem tingut aquest problema. Fins al primer test de l’any que ve no tindrem la segona moto, i per això, hem acabat els entrenaments abans del previst. Espero que a Malàisia s’hagi solucionat tot, perquè en les dues carreres que vaig fer amb Ducati no vam tenir cap problema, i ara en dos tests els hem tingut. Confio Ducati i segur que ens ajudaran per poder treure tot el potencial de la meva GP16.”