Cap de setmana molt complicat per als pilots d’Avintia Racing a Mugello. L’Héctor Barberá i en Loris Baz arribaven amb moltes ganes al Gran Premi d’Itàlia, la casa de Ducati, però des del primer dia les coses no han anat com estaven planejades i diumenge no ha estat molt diferent. L’Héctor Barberá ha acabat la carrera en dotzena posició i ha tornat a sumar punts, però per primera vegada aquesta temporada ha quedat fora del Top 10. Tot i així l’espanyol manté la vuitena posició en la provisional del campionat.

Pitjor sort ha corregut el seu company en Loris Baz, qui després de ser arrasat per un altre pilot al primer revolt ha patit diverses fractures i luxacions al peu dret i haurà de passar pel quiròfan aquesta setmana a Suïssa. El Director Mèdic de MotoGP, el Dr. Xavier Mir, ha pogut confirmar després dels exàmens duts a terme a l’hospital del circuit que en Loris té luxació metatarso-falángica de les cinc articulacions del peu dret, a més de fractura diafisiària dels últims quatre dits del mateix peu. Sota anestèsia general s’ha procedit a la reducció de les luxacions en el mateix circuit i dimarts serà intervingut pel Dr. Fi Maiher a l’Hospital de la Tor de Ginebra per fixar amb plaques les fractures en el seu peu dret. La seva participació al Gran Premi de Catalunya d’aquí a dos setmanes està en dubte. Tot dependrà de la seva evolució després de l’operació.

HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P12

“Ha estat un cap de setmana per oblidar. Cada dia s’ha anat complicant i no hi ha hagut manera d’aconseguir treure tot el nostre potencial. No sé si és bo o dolent, però especialment el meu tècnic em diu que pensi que la nostra moto té dos anys i hem rodat en els mateixos temps que l’equip oficial amb aquesta moto. És difícil portar la moto més al límit del que ho fa un equip oficial i nosaltres els hem igualat i fins i tot de vegades ho hem millorat. És obvi que els meus rivals compten amb millor material i estar per davant d’ells en pistes ràpides serà difícil. Hem acabat una altra carrera, que és l’important i seguim com a primera Ducati cosa que semblava impossible abans de començar la temporada. Més no podem fer amb el que tenim i crec que tant l’equip com jo ens mereixem una oportunitat, perquè un pilot sempre vol més. ”

LORIS BAZ #76 / @lorisbaz DNF

“La cursa ha estat molt curta per mi. He fet una bona sortida, però no hi havia molts llocs per avançar en el primer revolt i he decidit quedar-me per fora, però m’han colpejat per l’interior i he caigut. En aquest mateix moment he sentit que m’havia trencat el peu. M’he fracturat el segon, tercer quart i cinquè metatars i desplaçat el primer. Aquí al circuit m’han col·locat el primer i el dimarts aniré a l’hospital perquè em operin a Ginebra. No sé quant temps hauré d’estar sense pujar a la moto perquè és una zona complicada i es pot inflar molt. Seguiré les recomanacions dels metges perquè no vull arriscar a perdrem més carreres. Però el que més em fastigueja és perdrem el test de dilluns a Barcelona, perquè el necessitem molt. “