El pilot d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá ha aconseguit un fantàstic sisè lloc en una carrera boja que s’ha disputat en dues parts. Era la primera vegada en 86 anys d’història de l’Dutch TT que es corria en diumenge, a més de la cursa número 250 de l’era MotoGP al Campionat del Món. Però més sobretot serà recordada per el seu desenllaç final.

Inicialment prevista a 26 voltes, la cursa ha estat parada per la forta pluja quan faltaven 12. En aquesta primera part les coses no havien anat massa bé per l’Héctor Barberá i en Michele Pirro. El primer estava 14è quan han tret la bandera vermella, mentre que en Pirro ha caigut, encara que per fortuna ha pogut arribar al box.

A la segona cursa en Barberá ha anat agafant ritme poc a poc per acabar sisè per darrere d’Andrea Iannone. Amb aquest resultat el pilot d’Avintia Racing escala un lloc en la classificació provisional i, a falta d’una carrera per arribar a l’equador del campionat ocupa la setena posició. A més segueix sent la primera Ducati a la general.

En Michele Pirro s’ha anat a terra després de cinc voltes quan lluitava per la setena posició, en el que ha estat un cap de setmana molt complicat per al pilot de proves de Ducati.

HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P6

“Estic molt content perquè la primera cursa era un desastre, he decidit muntar el pneumàtic del darrere dur i no tenia res d’adherència, a la recta anava patinant. Només amb fer el gest d’entrar als revolts la moto es creuava i la veritat és que ho estava passant malament. A la segona cursa tenia clar que calia muntar el tou i ha canviat per complet el comportament de la moto. Però ha estat tan gran el canvi que he trigat un parell de voltes a reaccionar. Acabar el sisè en un cap de setmana tan complicat, amb trencaments i caigudes ha estat una recompensa per a tots. Vull donar un cop més les gràcies a l’equip perquè ha reaccionat molt ràpid a tots els problemes que hem tingut, i m’han estat motivant en tot moment. ”

MICHELE PIRRO #51 / @pirrorider DNF

“Ha estat un cap de setmana dificilíssim, crec que un dels més durs de la meva carrera esportiva, però així són les carreres. Em sap greu per l’equip, perquè podíem lluitar per estar entre els set primers en la segona cursa, però he caigut sense previ avís, el límit era molt petit i no he pogut fer res. Sobretot ho sento per l’equip perquè avui podíem haver aconseguit un bon resultat. Aquestes dues curses han estat una bona experiència, però esperava aconseguir un resultat millor aquest cap de setmana. Gràcies Avintia per aquesta oportunitat, espero que la propera vegada vagi millor. “