Els pilots d’Avintia Racing han posat el punt i final al Campionat del Món de MotoGP 2016 avui a València. L’Héctor Barberá ha lluitat durant tota la cursa per acabar entre els deu primers i a punt ha estat d’aconseguir-ho després d’una intensa batalla en les últimes voltes amb l’Álvaro Bautista, encara que finalment ha creuat la meta onzè. Però s’ha assegurat els punts necessaris per aconseguir acabar el campionat al Top 10, complint així l’objectiu que s’havia marcat abans de començar la temporada a Qatar.

En Loris Baz ha tornat a tenir problemes amb els pneumàtics, primer amb el davanter a l’inici de la cursa, i després amb falta d’adherència al darrere a les últimes voltes. Però el pilot francès d’Avintia Racing ha acabat la carrera i un campionat que ha estat força complicat a causa de les lesions.

Dimarts els pilots d’Avintia Racing començaran els preparatius per a 2017 en aquest mateix escenari. L’Héctor Barberá tindrà l’ocasió de conèixer millor la Ducati Desmosedici GP 2016 amb la qual va córrer al Japó i Austràlia, mentre que en Loris Baz s’estrenarà amb la GP15, una moto més evolucionada amb la qual espera trobar ràpid bones sensacions per a la propera temporada.

HECTOR BARBERA #8 P11

“Sempre havíem parlat de quedar al Top 10, exactament entre el cinquè i el desè, però sent sincers, aquestes posicions eren pràcticament impossibles. Si fem el recompte de tots els equips oficials, la nostra moto hauria d’estar en el 14è o 15è lloc. Hem sumat 102 punts, tot i no haver puntuat en les dues carreres que vaig estar a l’equip Ducati oficial, doncs podríem haver acabat novens a la general. S’ha fet un grandíssim treball, hem deixat a la Suzuki de l’Aleix Espargaró darrere, també a en Bradley Smith, i moltes motos bones. Teníem una moto de tercera, però l’equip ha estat al nivell de primera. Jo he fet el màxim que ha estat a les mans: dos cinquens, un quart, un sisè, molt bons resultats. La paraula equip ha cobrat molta importància aquest any, surto molt reforçat, amb moltes lliçons apreses i dimarts arrencarem un any millor. Dono les gràcies a tots els que han cregut en mi i han fet que tot això sigui possible. ”

LORIS BAZ #76 P18

“Ha estat una cursa complicada. A la primera part he tingut molts problemes amb la part davantera de la moto i després amb el pneumàtic del darrere. A més, he acabat bastant cansat. La part positiva és que, el que vam aconseguir ahir sembla que ha funcionat. Tot i així, hi ha molta feina a fer per arribar a fer-ho tot de forma més natural, sense forçar tant. Tinc ganes de començar els tests de cara a la nova temporada. Però també estic desitjant que m’operin el peu a finals de novembre i així començar l’any que ve en forma. El meu cos està cansat d’aquesta temporada i necessito començar amb força. Hem comprovat que no serveix de res anar ràpid en el primer test, que el que compten són les carreres. Necessito agafar confiança i anar evolucionant a poc a poc. L’important començarà al març a Qatar. ”