El pilot d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá, ha creuat la meta cinquè en una intensa carrera marcada per l’obligatorietat d’aturar-se a canviar de moto per seguretat, després dels problemes experimentats per l’Scott Redding amb un pneumàtic en els entrenaments de dissabte. Barberá ha realitzat una sortida excel·lent des de la vuitena posició de la graella per col·locar-se ràpidament en el grup del davant, i després de canviar de moto a la novena volta, ha estat tota la cursa lluitant amb en Pol Espargaró. En una última volta d’infart, en què diversos pilots de davant han caigut, Barberá ha guanyat la batalla al seu compatriota per creuar la meta cinquè. Un gran resultat després de passar gairebé tot el cap de setmana amb febre.

    L’alegria den Barberà ha contrastat amb la decepció de Loris Baz. El pilot francès d’Avintia Racing ha entrat per davant del seu company d’equip a canviar de moto després de sortir des de la cinquena línia de la graella, però un problema amb el pneumàtic del darrere, no li ha permès seguir en pista amb seguretat i ha tingut que retirar-se. Una veritable llàstima perquè Baz tenia ritme per estar lluitant amb Barberá pel top cinc.

    El Campionat del Món de MotoGP viatja ara als Estats Units per disputar el Gran Premi de les Amèriques a Austin, Texas, el proper cap de setmana.

    HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P5

    “Estic molt content perquè en general el cap de setmana ha estat molt estrany, però al final la feina sempre té recompensa. Aquest matí en el warm up amb aigua m’he trobat molt bé i després la cursa ha estat amb les pitjors condicions per a mi. Quan la pista està mig seca, mig mullada em poso molt tens i dins la graella sabia que seria una carrera complicada. El meu tècnic Jarno m’ha dit que ho provés, que estar darrere no tenia sentit, li he fet cas i de seguida he vist que avui es podia fer bé. He començat a creure més en mi i a anar més còmode lluitant, primer amb el meu company d’equip, l’Loris i després amb en Pol. En l’última volta ens hem passat diverses vegades i ens hem anat llargs, cosa que ha aprofitat Laverty per treure’m la quarta posició per molt poc. Però després de tot el cap de setmana aquest cinquè lloc està molt bé “.

    LORIS BAZ #76 / @lorisbaz DNF

    “Estic molt decebut perquè estàvem fent una gran carrera, lluitant per acabar com a millor moto privada i lluitant entre els deu primers en la primera part de la cursa. Abans de canviar de moto anava setè i molt còmode, però quan he fet el canvi no ha funcionat. En un parell de voltes gairebé em mato mil vegades i no sé encara què ha pogut passar. L’única cosa clara és que era molt arriscat continuar així i per això he decidit abandonar. És la segona vegada en la meva vida que abandono una carrera, però no podia fer res més. Quan veig com ha acabat la carrera m’enfado encara més, perquè crec que avui podia haver acabat quart sense problemes. La part positiva és que hem tingut ritme i, sobretot, que Texas és la pròxima setmana “.