Alfambra

    SS4: 184.8km

    ALFAMBRA: La “Baja Aragón” ha arribat a la seva fi amb la quarta i última etapa especial de 184.8 quilòmetres a l’Alfambra. El pilot d’Esponsorama, en Xevi Pons, ha portat el Ford Ranger preparat per DMAs South Racing fins a la quarta posició final després de retallar la distància amb l’argentí l’Orlando Terranova durant l’etapa d’avui. Tot i que abans d’arribar a l’últim parcial en Pons ja estava per davant d’en Terranova, el pilot argentí no ha respectat les limitacions de velocitat en algunes zones per tornar-se a col·locar per davant de l’espanyol abans de la meta, però l’organització ha actuat i ha penalitzat en Terra-Nova amb 7 segons.

    A part d’aquest incident, que ha estat una simple anècdota, en Xevi Pons ha acabat molt satisfet amb la seva actuació en aquest raid de la Copa del Món FIA de Cross Country Rally, en què s’ha enfrontat amb els quals partiran com a favorits en la propera edició del Dakar. En Pons ha acabat a 9 minuts i 57 segons del vencedor de la prova, el qatarià Nasser Al-Attiyah. “Molt, molt bé, estem molt contents. Hem fet una gran etapa i avui el primer objectiu era poder arribar a Terranova per acabar quarts, que era el màxim al que podíem aspirar. He sortit fort amb aquest objectiu i en els dos primers parcials hem anat molt de pressa, per davant de en Sainz i l’Hirvonen que estaven lluitant amb en Al-Attiyah per guanyar la carrera, i estàvem a 20 segons de en Nasser, “diu en Pons després d’arribar a la meta final de la “Baja Aragón”. “Després he arribat a en Terranova li he passat. Al final m’he relaxat una mica perquè no tenia sentit forçar més, però crec que ell ha jugat una mica brut i no m’ha agradat. Ens ha avançat a l’asfalt i després amb la pols ens ha fet perdre més d’un minut. L’organització l’ha penalitzat i hem acabat quarts. Un gran resultat, però el millor ha estat el ritme que hem mostrat. Vull donar les gràcies a en Raúl, a l’Antonio i a tots els patrocinadors, a més a la gent de DMAs South Racing i Ford, perquè sense el seu suport això no seria possible. ”

    El suport de Pons per a la “Baja Aragón” arriba de la mà d’Air Europa, Power Electronics i King Regal. South Racing compta amb el suport de Rudy Project, OMP, TW Steel, Gold Nutrition i Michelin.

     

    Baja Aragón 2016

    1. N. Al-Attiyah (QAT) Toyota Hilux Overdrive 6:59’59”
    2. C. Sainz (ESP) Peugeot 2008 DXR 7:00’18”
    3. M. Hirvonen (FIN) Mini All4 Racing 7:02’29”
    4. X. Pons (ESP) Esponsorama DMAS South Racing Ford Ranger 7:09’56”
    5. O. Terranova (ARG) Mini All4 Racing 7:15’21”

      SS2: 162km

      SS3: 184.8km

      ALFAMBRA: Avui han tingut lloc les dues primeres etapes especials de la “Baja Aragón” i en Xevi Pons ha tornat a demostrar el seu talent al volant del Ford Ranger d’Esponsorama i South Racing en acabar el dia cinquè a la general. Al matí Pons ha volat en els primers quilòmetres, marcant el ritme del raid en alguns punts. Però s’ha vist una mica endarrerit després de patir un petit tomb, que ha provocat danys al parabrisa davanter del seu Ford Ranger. Tot i així ha estat cinquè, completat els 162 quilòmetres de l’especial en 2’10 “56 cedint 1 minut i 27 segon amb el primer.

      A la tercera especial, en Pons ha començat bé, però una punxada gairebé al final l’ha penalitzat més del compte. Al final, i després de completar 184.8 quilòmetres, ha arribat a la meta amb un temps de 2’33 “12 amb el qual es manté cinquè a la general a 7 minuts i 45 segons de en Sainz.

      “Aquest matí ha anat molt bé, en els dos primers parcials, fins al quilòmetre 100 o 120, estàvem davant. Però després hem tingut una petita bolcada que ens ha penalitzat i hem acabat cinquens, “diu en Pons, que avui ha pogut confirmar la seva competitivitat en la “Baja Aragón”. “Aquesta tarda ha anat tot bastant millor, però després al final hem punxat i hem trigat moltíssim a canviar la roda, gairebé tres minuts. Però en general estic content, perquè és la primera “Baja” que fem i estem més a prop de ritme que al Dakar. No m’esperava ser tan competitiu tenint en compte que aquí hi ha els màxims favorits del Dakar, en Carlos, en Nasser, en Nani, l’Orlando, l’Hirvonen… A més, en els parcials que hem anat bé hem arribat a anar primers. Tenint en compte que hem estrenat el cotxe fa res i que és la primera vegada que tinc en Sergio de copilot, estic súper content. I això no ha acabat, demà queda una altra especial i sortirem a per totes per veure fins on podem arribar. ”

      El suport de Pons per a la “Baja Aragón” arriba de la mà d’Air Europa, Power Electronics i King Regal. South Racing compta amb el suport de Rudy Project, OMP, TW Steel, Gold Nutrition i Michelin.

       

        Terol – Valdecebro

        Pròleg: 9.2km

        TEROL: El pilot català Xevi Pons ha demostrat un estat de forma impressionant en l’arrencada de la Baixa Aragó acabant segon en l’etapa Pròleg que, amb sortida al Palau d’Exposicions de Terol, ha arribat fins al poble de Valdecebro. Al volant d’un Ford Ranger, preparat per DMAs South Racing gràcies a un acord amb Esponsorama, en Xevi Pons ha marcat un temps total de 6’03 “1. Amb aquest temps es situen a 12.9s de en Nasser Al-Attiyah, que avui ha estat el més ràpid en completar els 9,5Km de l’etapa pròleg. Després de triar la sisena posició de sortida, Pons i el seu nou copilot, en Sergio La Font, estan preparats per als més de 300 quilòmetres dividits en dues etapes de demà.

        Però tot i que el començament ha estat espectacular, el pilot d’Esponsorama prefereix mantenir els peus a terra i esperar a veure com va tot en les etapes més llargues. “Estem molt contents de poder començar així de bé, però només el la pròleg, demà serà una altra cosa i les etapes més llargues. El cotxe ha funcionat bé i tenint en compte que el vam estrenar en un test fa una setmana, i que és la primera vegada amb el meu nou copilot, és una bona forma de començar “, ha dit Pons, que va debutar en els raids en la passada edició del Dakar. “Vull donar les gràcies a en Raúl, a l’Antonio i tota la gent que fa això possible. Demà tenim per davant dues etapes de 160 i 180 quilòmetres, el cotxe ha millorat respecte al del Dakar, però serà demà a les etapes més llargues on haurem de confirmar que tot està al seu lloc. Avui estem segons, però demà no ho sabem. Esperem que vagi igual de bé. ”

        El suport de Pons per a la “Baja Aragón” arriba de la mà d’Air Europa, Power Electronics i King Regal. South Racing compta amb el suport de Rudy Project, OMP, TW Steel, Gold Nutrition i Michelin.

          Les condicions climatològiques han estat una vegada més protagonistes a Sachsenring, i han impedit a l’Héctor Barberá i l’equip Avintia Racing, aconseguir un grandíssim resultat. Després d’aconseguir la segona posició de la graella en els entrenaments cronometrats disputats en sec, avui en Barberá, ha demostrat en el warm-up, que sota la pluja també podia ser molt competitiu. En apagar-se el semàfor vermell, ha pogut confirmar les bones sensacions del matí sobre l’asfalt mullat lluitant en el grup del davant, i quan la pista s’ha anat assecant ha passat a l’atac fins col·locar-se segon, per darrere de l’Andrea Dovizioso i per davant d’en Valentino Rossi. A falta de set voltes per al final ha parat a canviar de moto, i encara que el seu ritme en condicions mixtes tampoc ha estat dolent, ha perdut unes precioses posicions fins a creuar la meta novè. Un bon resultat, però que sens dubte podía ser millor després d’estar davant. Tot i així, el balanç de la primera meitat de l’any és molt positiu, perquè en Barberá segueix setè en el campionat, i com a primera Ducati.

          En Loris Baz també ha començat la cursa amb moltes expectatives després de mostrar un gran ritme en el warm-up. Però el pilot francès d’Avintia Racing no ha encertat amb l’elecció de pneumàtics quan la pista estava mullada, i tampoc en canviar de moto, el que l’ha obligat a passar un cop més per boxes. En Baz ha acabat 17è, i el més positiu del cap de setmana del seu retorn, és que el seu peu no li ha molestat sobre de la moto.

          En Barberá i en Baz viatjaran ara a Spielberg per entrenar durant dos dies al Red Bull Ring, escenari del pròxim Gran Premi d’Àustria del 12 al 14 d’agost.

           

          HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P9

          “Ha estat una carrera boja i no hem tingut sort. Després de 15 voltes la pista s’ha assecat i la condició mixta a mi sempre em costa més. Mentre estava mullat he donat el màxim i estàvem molt ben classificats, però després del canvi de moto no ha anat tan bé. A la primera volta he perdut molt de temps, venia gent llançada que havia canviat de moto unes voltes abans i hem perdut posicions. Al final, la part positiva és que ha estat una de les carreres en les que més a prop hem entrat dels de davant i l’equip ha fet un grandíssim treball durant tot el cap de setmana. Ahir ens vam ficar segons en la graella i avui hem estat aquí fins pràcticament el final de la cursa. Ha estat una llàstima que al final no s’hagi vist el resultat, però el novè lloc no està tan malament. Tornem a ser competitius amb aigua i en sec, de manera que abans o després els resultats arribaran. Anem a la parada classificats setens i com a primera Ducati, així que hem d’estar contents “.

           

          LORIS BAZ #76 / @lorisbaz P17

          “La cursa ha estat un desastre des de la primera a l’última volta. Havia de mullar-se la pista i al final s’ha assecat. En aquestes condicions no teníem la millor goma davantera i havia d’arriscar molt en no poder fer pas per corba. He entrat a canviar de moto aviat, però creia que era impossible anar amb slick darrere, i he hagut de parar de nou per sortir amb el mixt. Quan he donat una volta, he vist que amb el slick ja es podia anar, però la condició de la pista canviava tan ràpid que era impossible encertar. Al final no anava tan malament, però ja havia perdut dues voltes i no tenia sentit arriscar. La part positiva és que, encara que la cama ara em fa bastant mal, no m’ha molestat gens sobre de la moto. Ara ens anem a Àustria per al test, a veure si podem aprendre alguna cosa que ens ajudi, perquè ha estat la pitjor primera meitat de temporada de la meva vida. Només espero que la segona vagi millor”.

           

            Després d’aconseguir el quart millor temps en els entrenaments cronometrats de dissabte el pilot d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá començava el Gran Premi de Catalunya amb les expectatives molt altes. La sortida no ha estat perfecta i en la primera volta ha perdut diverses posicions, però quan ha començat a agafar ritme, el pneumàtic del darrere ha patit una baixada de rendiment i al final ha hagut de lluitar amb la seva moto per acabar la carrera. Barberá ha creuat la meta en desena posició, però ha estat penalitzat amb un lloc després de saltar-se la “chicane” en l’última volta. El més positiu és que el pilot espanyol segueix vuitè en la classificació provisional del campionat després de set cites.

            En Michele Pirro, que a Barcelona ha cobert el lloc d’en Loris Baz qui segueix recuperant-se de les lesions sofertes a Mugello, també ha tingut els mateixos problemes d’adherència que en Barberá. El pilot de proves de Ducati ha creuat la meta 15º, però creu que treballant una mica més en l’electrònica la GP14.2 té potencial per estar lluitant pel ‘Top 10’ en cada carrera.

            Demà l’Héctor Barberá tindrà un dia de test en el qual espera poder trobar alguna cosa que li permeti lluitar per millors resultats en les pròximes carreres.

            HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P11

            “Aquest resultat podía ser millor després de com ho vam fer ahir. Ha estat una cursa molt complicada perquè passades sis voltes el pneumàtic no responia i el control de tracció s’activava contínuament. En aquestes condicions la moto no anava com hauria d’anar i automàticament he hagut de baixar el ritme. El pitjor és que la manca d’unió ha anat a més i ha arribat un moment en què la moto era inconduïble. He estat pacient i m’he marcat com a objectiu portar la moto de tornada al box rodant cinc segons més lent que ahir. Demà al test intentarem buscar solucions, però crec que necessitem ajuda de Michelin per millorar. ”

            MICHELE PIRRO #51 / @pirrorider P15

            “Ha estat una cursa molt difícil perquè no tenia res de ‘grip’ i la roda del darrere anava patinant tot el rato. Amb aquest problema era impossible fer res més. A més he perdut molt en les primeres voltes i després tot s’ha complicat més. Sabíem que seria difícil però la veritat és que esperava un resultat millor. Vull donar les gràcies una altra vegada a l’equip perquè hem treballat molt i bé durant el cap de setmana. En general crec que la moto té potencial per ser al ‘Top 10’ en cada carrera, però cal treballar una mica més en l’electrònica. “

              El pilot d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá ha aconseguit un fantàstic sisè lloc en una carrera boja que s’ha disputat en dues parts. Era la primera vegada en 86 anys d’història de l’Dutch TT que es corria en diumenge, a més de la cursa número 250 de l’era MotoGP al Campionat del Món. Però més sobretot serà recordada per el seu desenllaç final.

              Inicialment prevista a 26 voltes, la cursa ha estat parada per la forta pluja quan faltaven 12. En aquesta primera part les coses no havien anat massa bé per l’Héctor Barberá i en Michele Pirro. El primer estava 14è quan han tret la bandera vermella, mentre que en Pirro ha caigut, encara que per fortuna ha pogut arribar al box.

              A la segona cursa en Barberá ha anat agafant ritme poc a poc per acabar sisè per darrere d’Andrea Iannone. Amb aquest resultat el pilot d’Avintia Racing escala un lloc en la classificació provisional i, a falta d’una carrera per arribar a l’equador del campionat ocupa la setena posició. A més segueix sent la primera Ducati a la general.

              En Michele Pirro s’ha anat a terra després de cinc voltes quan lluitava per la setena posició, en el que ha estat un cap de setmana molt complicat per al pilot de proves de Ducati.

              HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P6

              “Estic molt content perquè la primera cursa era un desastre, he decidit muntar el pneumàtic del darrere dur i no tenia res d’adherència, a la recta anava patinant. Només amb fer el gest d’entrar als revolts la moto es creuava i la veritat és que ho estava passant malament. A la segona cursa tenia clar que calia muntar el tou i ha canviat per complet el comportament de la moto. Però ha estat tan gran el canvi que he trigat un parell de voltes a reaccionar. Acabar el sisè en un cap de setmana tan complicat, amb trencaments i caigudes ha estat una recompensa per a tots. Vull donar un cop més les gràcies a l’equip perquè ha reaccionat molt ràpid a tots els problemes que hem tingut, i m’han estat motivant en tot moment. ”

              MICHELE PIRRO #51 / @pirrorider DNF

              “Ha estat un cap de setmana dificilíssim, crec que un dels més durs de la meva carrera esportiva, però així són les carreres. Em sap greu per l’equip, perquè podíem lluitar per estar entre els set primers en la segona cursa, però he caigut sense previ avís, el límit era molt petit i no he pogut fer res. Sobretot ho sento per l’equip perquè avui podíem haver aconseguit un bon resultat. Aquestes dues curses han estat una bona experiència, però esperava aconseguir un resultat millor aquest cap de setmana. Gràcies Avintia per aquesta oportunitat, espero que la propera vegada vagi millor. “

                Cap de setmana molt complicat per als pilots d’Avintia Racing a Mugello. L’Héctor Barberá i en Loris Baz arribaven amb moltes ganes al Gran Premi d’Itàlia, la casa de Ducati, però des del primer dia les coses no han anat com estaven planejades i diumenge no ha estat molt diferent. L’Héctor Barberá ha acabat la carrera en dotzena posició i ha tornat a sumar punts, però per primera vegada aquesta temporada ha quedat fora del Top 10. Tot i així l’espanyol manté la vuitena posició en la provisional del campionat.

                Pitjor sort ha corregut el seu company en Loris Baz, qui després de ser arrasat per un altre pilot al primer revolt ha patit diverses fractures i luxacions al peu dret i haurà de passar pel quiròfan aquesta setmana a Suïssa. El Director Mèdic de MotoGP, el Dr. Xavier Mir, ha pogut confirmar després dels exàmens duts a terme a l’hospital del circuit que en Loris té luxació metatarso-falángica de les cinc articulacions del peu dret, a més de fractura diafisiària dels últims quatre dits del mateix peu. Sota anestèsia general s’ha procedit a la reducció de les luxacions en el mateix circuit i dimarts serà intervingut pel Dr. Fi Maiher a l’Hospital de la Tor de Ginebra per fixar amb plaques les fractures en el seu peu dret. La seva participació al Gran Premi de Catalunya d’aquí a dos setmanes està en dubte. Tot dependrà de la seva evolució després de l’operació.

                HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P12

                “Ha estat un cap de setmana per oblidar. Cada dia s’ha anat complicant i no hi ha hagut manera d’aconseguir treure tot el nostre potencial. No sé si és bo o dolent, però especialment el meu tècnic em diu que pensi que la nostra moto té dos anys i hem rodat en els mateixos temps que l’equip oficial amb aquesta moto. És difícil portar la moto més al límit del que ho fa un equip oficial i nosaltres els hem igualat i fins i tot de vegades ho hem millorat. És obvi que els meus rivals compten amb millor material i estar per davant d’ells en pistes ràpides serà difícil. Hem acabat una altra carrera, que és l’important i seguim com a primera Ducati cosa que semblava impossible abans de començar la temporada. Més no podem fer amb el que tenim i crec que tant l’equip com jo ens mereixem una oportunitat, perquè un pilot sempre vol més. ”

                LORIS BAZ #76 / @lorisbaz DNF

                “La cursa ha estat molt curta per mi. He fet una bona sortida, però no hi havia molts llocs per avançar en el primer revolt i he decidit quedar-me per fora, però m’han colpejat per l’interior i he caigut. En aquest mateix moment he sentit que m’havia trencat el peu. M’he fracturat el segon, tercer quart i cinquè metatars i desplaçat el primer. Aquí al circuit m’han col·locat el primer i el dimarts aniré a l’hospital perquè em operin a Ginebra. No sé quant temps hauré d’estar sense pujar a la moto perquè és una zona complicada i es pot inflar molt. Seguiré les recomanacions dels metges perquè no vull arriscar a perdrem més carreres. Però el que més em fastigueja és perdrem el test de dilluns a Barcelona, perquè el necessitem molt. “

                  L’equip Avintia Racing ha acabat el Gran Premi de França de manera positiva després que els cronometrats no fossin del tot bé per als dos pilots. Però avui diumenge, hi ha hagut una bona evolució i tots dos han aguantat sobre de la moto en cursa atípica, amb moltes caigudes. Després de 28 voltes a l’exigent traçat de Le Mans, l’Héctor Barberá i en Loris Baz han aconseguit creuar la meta i acabar amb força per al pròxim Gran Premi a Itàlia.

                  L’Héctor ha tingut un inici dolent perquè s’ha tocat al primer revolt i s’ha quedat relegat a l’última posició. A poc a poc ha anat escalant posicions fins a creuar la meta vuitè i lluitar per la setena plaça fins a l’última volta. A més, en Barberá i Avintia Racing segueixen ocupant la vuitena posició en la provisional del campionat després de cinc carreres.

                  Per la seva banda, en Loris no ha estat del tot còmode sobre la moto en la seva carrera de casa i per a ell ha estat un dels pitjors caps de setmana com a pilot. Perquè, tot i haver sumat quatre punts, les seves sensacions no han estat bones a Le Mans.

                  HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P8

                  “La veritat és que he d’estar content amb aquest vuitè lloc. Le Mans és una pista que sempre em costa molt, sobretot en els canvis de direcció, perquè com ja vam veure a Austin a aquesta moto li costa molt girar. Però com ja he dit la posició és bona i seguim sumant punts que és l’important. La cursa ha estat molt lluitada i se m’ha escapat el setè lloc per molt poc, al principi he tingut un toc i he hagut de remuntar des de l’última posició. Les caigudes dels nostres rivals ens ha ajudat, però la pista estava igual per a tothom, jo he sabut ser conservador i arriscar quan ha tocat. L’equip ha treballat molt dur durant tot el cap de setmana, hem tingut paciència i hem fet el millor que ens permet la nostra moto. Per això estic content, perquè he pogut lluitar durant tota la carrera. ”

                  LORIS BAZ #76 / @lorisbaz P12

                  “Ha estat un dels pitjors caps de setmana de la meva vida perquè crec que mai havia tingut un problema amb tan poca solució, hem provat totes les opcions possibles i totes han anat fatal. La sortida ha estat molt bona i he guanyat bastantes posicions, però després m’he quedat enrere i m’era impossible mantenir el ritme dels altres. Per això, no hi ha molt més a dir, només que he tingut molta sort perquè hi ha hagut moltes caigudes i he aconseguit sumar alguns punts. Sí, hem acabat dotzens, però no és un resultat real, perquè s’han caigut 8 pilots, hem acabat molt lluny i la moto ha estat impossible de pilotar. Desitjo que a Mugello ens portin algun pneumàtic que ens vagi millor i sinó intentarem provar una altra solució, encara que ara mateix no sabem què més provar. “

                    El pilot d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá, ha acabat novè en una dura cursa a 21 voltes al Circuit de les Amèriques a Austin, Texas. Després de sortir des de la 14a posició de la graella, a poc a poc ha anat escalant posicions per arribar a disputar-se la setena plaça amb en Pol Espargaró i en Michele Pirro. Un ensurt en les últimes voltes ha impedit lluitar fins a l’última volta, però aquest ha estat un gran resultat i el tercer top 10 consecutiu de la temporada per al pilot espanyol.

                    En Loris Baz ha fet una bona sortida des de la tercera línia de la graella però s’ha caigut en la segona volta al perdre la roda davantera de la seva Ducati en la frenada del primer revolt. El pilot francès d’Avintia Racing s’ha aixecat per veure la bandera de quadres 15e, sumant el seu primer punt de la temporada després de caure a Qatar i retirar-se a Argentina.

                    Però en general l’inici del Campionat del Món de MotoGP ha estat molt positiu per a Avintia Racing, amb en Barberá sempre entre els deu primers, i sisè en la classificació provisional abans d’arribar al Gran Premi d’Espanya a Jerez aquí a un parell de setmanes.

                    HÉCTOR BARBERÁ #8 / @HectorBarbera P9

                    “Ha estat un cap de setmana bastant complicat perquè s’ha anat complicant cada dia. Potser jo tenia unes expectatives massa altes després del cinquè lloc a Argentina, i crec que no ha estat bo, perquè durant tot el cap de setmana no he treballat com tocava. I així hem arribat avui a la carrera, amb moltes ganes, però potser amb una mica de feina per fer. És una pista on pateixo molt amb l’avantbraç i després de la cinquena volta he sentit molt dolor. Al final he salvat els mobles amb un altre Top Ten i encara que tampoc compta molt, després de tres carreres som la primera Ducati i estem sisens del campionat. ”

                    LORIS BAZ #76 / @lorisbaz P15

                    “He sortit bé i estava en el grup que tocava, però a segona volta, entrant al primer revolt anava a passar a en Bradl i he vist una moto que venia per dins directa cap a mi. He aixecat la moto però m’ha tocat i he caigut. No sé qui ha estat, em diuen que en Bautista, però així són les carreres. Ha estat complicat acabar la carrera amb una estrep d’un centímetre i mig, el basculant tocat i sense ‘shifter’, però els meus mecànics i el meu equip es mereixien que acabés la carrera després de la bona feina feta durant tot el cap de setmana. Era complicat, perquè també em feia mal l’espatlla, però el ritme tampoc ha estat dolent. ”