L’equip Avintia Racing començava el Gran Premi de la República Txeca amb les expectatives molt altes. L’Héctor Barberá havia demostrat la seva velocitat des de divendres i ahir dissabte va aconseguir ficar-se en la segona línia de la graella després de marcar el cinquè millor temps. En Loris Baz sortia més enrere, en la sisena línia amb el 17è millor registre, però les previsions de pluja per a la carrera li feien ser optimista. Les previsions s’han complert i ha plogut amb força a Brno. En Baz ha confirmat les seves expectatives aquest matí amb un excel·lent tercer lloc en el warm-up, però just abans de la cursa, a 22 voltes de MotoGP, la pluja ha parat i això ha generat molts dubtes amb l’elecció del pneumàtic per la carrera.

    L’Héctor Barberá ha sortit bé i poc a poc ha anat superant als pilots que tenia per davant fins a arribar a col·locar-se segon. Però a falta de deu voltes ha notat que alguna cosa fallava de la seva moto. Al final ha aconseguit acabar, tot i les vibracions i la manca de potència, encara que avui podria haver aspirat a un resultat encara millor. En Baz ha esperat a que la pista s’assequés més i ha arribat remuntat des del darrere, per a falta de dues voltes, superar al seu company i fer-se amb un grandíssim quart lloc. Amb aquest resultat en Baz confirma que Avintia Racing no es va equivocar renovant per 2017, i li ha donat una gran confiança per a les set carreres que falten del campionat.

    En Loris Baz i L’Héctor Barberá han donat a Avintia Racing el millor resultat conjunt per a l’equip a MotoGP i a més han estat els millors pilots de Ducati a Brno, tancant un cap de setmana de somni per a l’equip espanyol.

    LORIS BAZ # 76 P4

    “Hem fet una cursa molt bona i hem pres la decisió encertada amb les gomes. Com jo peso molt més que els altres, he d’anar amb pneumàtics més durs, abans de carrera s’ha decidit posar la posterior dura i era una cosa que em semblava correcte; mai saps si és una decisió encertada sense saber si plourà. Hem anat remuntant poc a poc i ens ha faltat una mica per arribar més amunt. Crec que ens faltava una mica d’experiència amb aquest pneumàtic, la moto era una mica dura i em costava molt avançar. Estic molt content i aquesta és la millor manera de donar les gràcies a l’equip pel contracte per a l’any que ve. A més estava desitjant fer una bona carrera per dedicar a en Luis Salom “.

    HÉCTOR BARBERÁ # 8 P5

    “Estic content perquè hem fet una bona cursa. A la volta 12 he tingut un problema mecànic i he anat una mica limitat les altres deu voltes. He intentat fer el màxim possible; salvar els pneumàtics, tractar de ser el més fi possible, però al final de carrera he arribat amb algunes dificultats. De totes maneres, estic content perquè cada vegada estem més a prop i abans o després arribarà el bon resultat. Vull donar les gràcies a l’equip perquè sense el seu esforç això no seria possible. I felicitar en Loris, me n’alegro molt per ell, perquè a més de ser bon pilot, és molt bona persona i això li feia falta. La veritat és que se li havia començat a complicar la temporada. Jo com a pilot l’animo, estic al costat, però quan et fiques en aquests sots la millor manera de sortir és així, amb un bon resultat “.

      El Gran Premi d’Àustria ha deixat un sabor agredolç a l’Avintia Racing. L’Héctor Barberá sortia des de la quarta línia després d’aconseguir el desè millor temps en els cronometrats, i al primer revolt ha aconseguit guanyar quatre posicions per col·locar-se sisè. Però l’alegria a durat poc, i després de comprovar que s’havia mogut uns centímetres a la sortida, Direcció de Cursa l’ha sancionat amb un “Ride Through”. Barberá no ha vist les indicacions de la pissarra per complir la penalització, i al no funcionar la pantalla de la seva moto pel qual el Responsable de Seguretat comunica les sancions amb diferents colors, ha seguit dins la pista i, al final ha estat desqualificat amb bandera negra .

      La decepció deen Barberà ha contrastat amb l’alegria de en Loris Baz qui, després d’un període molt complicat a causa de la seva lesió al peu dret i els mals resultats, avui ha sumat tres punts. Baz ha fet una bona remuntada des de l’última posició de la graella i ha recuperat bastant el feeling amb la moto. A l’última volta ha superat a Tito Rabat després de lluitar amb l’espanyol durant bona part de la cursa.

      La propera setmana el Campionat del Món de MotoGP viatja a la República Txeca, on en Barberà tindrà oportunitat de refer-se del seu error, i en Baz podrà seguir guanyant confiança.

      LORIS BAZ # 76 / P13

      “Ahir vam veure que a poc a poc anava recuperant les sensacions i la confiança, i aquest matí hem provat alguna cosa al warm up que ha anat molt bé. En carrera he treballat molt a mantenir la concentració i apretar fort. Ha anat força bé, però en les deu primeres voltes es bloquejava la roda davantera quan frenava amb la moto recta i he hagut de baixar una mica el ritme. Però després he pogut tirar una altra vegada, la goma davantera anava millor, i he intentat recuperar metres amb en Tito. I encara que teníem un ritme molt semblant, he comès menys errors que ell en les últimes voltes i li l’he pogut superar. Encara estem lluny d’on volem estar, però és un bon començament. Físicament no estic al 100%, però aviat ho estaré. El més important és que hem trobat el camí. Ara cal anar pujant a les pròximes carreres i tractar de lluitar amb l’Héctor per estar entre els deu primers “.

      HÉCTOR BARBERÁ # 8 / Desqualificat

      “Una llàstima perquè de veritat que no he vist el ‘ride through’, perquè sinó m’hauria aturat. Es veu que hi ha hagut un error amb la pantalla i no s’ha encès la llum blanca; jo estava buscant aquesta informació, però mai m’ha arribat. Tampoc he vist la pissarra fins al final i quan he parat, ja era massa tard. Estic molt decebut perquè estava fent la millor carrera de l’any, però no podem fer res més que pensar en la propera. He sortit molt al límit, no m’he avançat al semàfor, però potser sí que he deixat anar una mica l’embragatge, sens dubte ha hagut de ser molt just. Però si Direcció de Carrera ho ha vist, segur que m’hauré mogut. Demano disculpes a l’equip perquè havíem fet un gran treball durant tot el cap de setmana i avui podíem haver-ho fet molt bé “.

       

        Avintia Racing té el plaer d’anunciar que l’Héctor Barberá i en Loris Baz seguiran defensant els colors de l’equip al Campionat del Món de MotoGP de 2017. L’Héctor Barberá ha demostrat un gran nivell en la primera part de la temporada, arribant a l’equador del campionat com millor pilot Ducati, i setè a la classificació, amb una Desmosedici GP14.2. Per l’espanyol de 29 anys, serà la seva cinquena temporada amb Avintia Racing i gràcies als seus bons resultats, al 2017 disposarà d’una Ducati Desmosedici GP com les que porten aquest any els pilots de fàbrica.

        En Loris Baz està disputant la seva primera temporada amb Avintia Racing després de lluitar amb en Barberá al 2015 pel títol de la categoria Open i, encara que no ha obtingut bons resultats a la primera part de la temporada, el francès de 23 anys va mostrar un gran potencial a la pretemporada i en les primeres carreres. L’equip està convençut que pot lluitar regularment per estar al Top 10, i l’any que ve, amb una moto més evolucionada, tindrà l’oportunitat de demostrar-ho.

        HÉCTOR BARBERÀ # 8

        “Estic molt content perquè crec que en els anys que portem junts hem demostrat una gran progressió, i en tot just tres anys, hem passat d’estar vintens a estar setens al campionat, i amb aquesta moto. L’equip ha crescut moltíssim, ho hem fet junts i estic contentíssim de renovar un any més, especialment perquè per fi tindrem una moto realment competitiva, una moto amb la qual podem somiar en fer alguna cosa gran. Tinc un equip molt competent, som com una família i sempre es busca la perfecció en tot el que fem. Ajudant-nos tots hem crescut moltíssim i ho hem fet junts. En Raúl és un somiador, s’avança al futur i sense la seva passió per tot el que fa, l’experiència que aporta a l’equip Bocha, i el suport que ens dóna sempre l’Antonio tot això no seria possible “.

        LORIS BAZ # 76

        “El primer és donar les gràcies a l’equip per voler-me un any més, perquè amb les dolentíssimes carreres que hem fet aquest any, el més normal hauria estat no donar-me una altra oportunitat. Però crec que vam començar bé a la pretemporada i també a les primeres carreres, he demostrat que tan dolent no sóc. Ara cal intentar tornar a on érem i tractar de lluitar amb l’Hèctor. Tenir el futur clar per a l’any vinent em treu molta pressió, perquè després de la lesió ha estat molt complicat i per això vull donar les gràcies, a en Raúl, a en Bocha i a l’Antonio, perquè és un equip on em sento molt bé i crec que tenim moltes coses que demostrar. Em vaig lesionar en el pitjor moment, però ells el que han fet és tranquil·litzar-me i llevar-me la pressió. Només espero poder agrair fent el millor en les nou carreres que falten i encara millor al 2017. ”

        AGUSTÍN ESCOBAR #TEAM MANAGER

        “Estem molt contents de seguir un any més amb l’Héctor i en Loris, perquè a més de bons pilots són dos grans persones. Tenim un equip professional, però que també és una gran família i per això volem continuar un any més. L’Hèctor ja està demostrant el potencial que té, i en Loris crec que aquest any pot tornar a recuperar les bones sensacions de la pretemporada i que té molt més gas que el que ha demostrat fins ara. I l’any que ve amb les motos noves, segur que els dos ho faran molt millor. També vull donar les gràcies a Ducati per seguir recolzant-nos un any més i esperem poder recompensar-los amb bons resultats. ”